У Бердичеві проведено інструкторсько-методичне заняття «Організація роботи оперативного штабу під час виконання заходів правового режиму воєнного стану» (ФОТО)

У Бердичеві проведено інструкторсько-методичне заняття «Організація роботи оперативного штабу під час виконання заходів правового режиму воєнного стану» (ФОТО)

Враховуючи те, що на території України продовжує діяти режим воєнного стану та ведуться активні бойові дії, територіальні громади Бердичівського району мають бути готовими до виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій. Саме тому 5 жовтня на базі Бердичівської міської громади проведено показове інструкторсько-методичне заняття на тему «Організація роботи оперативного штабу під час виконання заходів правового режиму воєнного стану». Про це повідомляє пресслужба Бердичівської РВА.

Участь у занятті взяли керівники та відповідні спеціалісти територіальних громад Бердичівського району, відповідальні за цивільний захист населення, та представники силових структур і бійці територіальної оборони. Перед початком проведення занять до присутніх від імені начальника Бердичівської районної військової адміністрації Людмили Димидюк звернувся її заступник Дмитро Гедз. Наголосивши, що кожна громада повинна створити на своєму рівні Пункт управління, який буде узгоджувати свої дії з військовою адміністрацією та координувати роботу відповідних служб.

Дмитро Гедз зазначив: «Останнім часом спостерігається нарощування військової присутності військових формувань на території республіки Білорусь, минулої ночі нанесено удар дронами-камікадзе по Білій Церкві. Тому загроза ракетного удару по об’єктам цивільної чи військової інфраструктури Бердичівського району залишається високою.

З метою уникнення хаосу та відпрацювання алгоритму дій у випадку виникнення надзвичайної ситуації, відповідно до розпорядження начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечко, вирішено провести відповідні навчання на базі Бердичівської та Андрушівської громади, розпочавши саме з міста Бердичева».

За словами міського голови Сергія Орлюка, в Бердичеві сплановано комплекс заходів щодо своєчасного реагування на випадок ракетного ураження. Під час навчань показано роботу штаба у випадку пошкодження противником стратегічного об’єкта: дамби у центрі міста Бердичева.

Окремим питанням обговорено організацію роботи коменданта під час ведення стабілізаційних (оборонних) дій, його функціональну обов’язки та відповідну робочу документацію.

Додатково представник окремого батальйону територіальної оборони Бердичівського району майор Дем’ян Савчук озвучив вимоги щодо облаштування блокпостів та особливості несення військової служби на них.