Чи поменшало «зайців» та коли контролери почнуть перевіряти приватний транспорт? (ВІДЕО)

У службі контролю комунального підприємства «Житомиртранспорт» нині працює 25 співробітників, але штат планують розширити, бо ж до кінця року кондукторів не буде, а з 2023-го року перевіряти стануть не лише комунальних перевізників, а й приватних. Спочатку робити це будуть у попереджувальній формі. Таким чином контролюватимуть як пасажирів, так і водіїв, які зобов’язані видавати квиток на руки, а не залишати у себе.

Таким чином система контролю стане прозорішою, а перевізник бачитиме реальний дохід, адже навіть якщо пасажир буде сплачувати за проїзд готівкою, водій зобов’язаний видати квиток за відповідним тарифом на руки. Ефективність таких перевірок довели контролери, у службі відмічають, що у порівнянні із минулим роком «зайців» таки поменшало.

Штрафи лишаються незмінними, за не сплачений проїзд дістати з гаманця доведеться у 20 разів більше. Контролерка каже, за рік роботи ставлення людей до працівників служби трохи покращилося, а тих, кого доводиться штрафувати все ж поменшало.

Але й неадекватної поведінки вистачає й усе це фіксується нагрудними камерами.

А «зайців» каже Ніна Пономарьова помічають «неозброєним оком».

Те, що недобросовісних пасажирів поменшало відмічають і самі люди.

Втім до роботи контролерів відносяться по-різному, люди зізнаються, іноді стають і свідками конфліктів між контролерами, і пасажиром. Таких історій повно і в соцмережах.

У службі контролю кажуть, якщо пасажир певний у своїй правоті, в ситуації готові розібратися.