У КП «Житомирводоканал» новий директор: плани та ідеї теперішнього керівника (ВІДЕО)

Уродженець Львівської області Роман Ілик перебрався до Житомира аби очолити комунальне підприємство «Житомирводоканал». Зізнається, знав, що у попереднього директора Андрія Нікітіна цьогоріч закінчується контракт, тож вирішив зв’язатися з міським головою та пройти співбесіду. До цього ж усе життя працював на водоканалах України.

Розпорядження про покладання обов’язків директора на Романа Ілика було підписане Сергієм Сухомлином 30 вересня, а вже з 3 жовтня новий очільник приступив до роботи. Каже, познайомитись з усім колективом ще не встиг, адже він нараховує близько 700 працівників, а ось із проблемами підприємства ознайомився.

Та хоча є спільні багаторічні проблеми, є й нові виклики, які принесла війна. Внаслідок виїзду багатьох житомирян закордон з початком вторгнення, зменшилось споживання води, спад платежів, піднялись ціни на енергоносії та інші речі. Як наслідок, підприємство не змогло сплатити 30 мільйонів кредиту. Та поступово, каже новий директор, ситуація стабілізується .

Новий директор каже, бачить усі відгуки та невдоволення споживачів в інтернеті. Реагує і на жарти в місцевих пабліках. Та зізнається, в першу чергу люди мають розуміти, що відключення водопостачання є необхідним.

При цьому Роман Ілик анонсував, вже з цього місяця на житомирян знову чекає обмежене водопостачання.

Наразі своїм головним завданням новий керівник вважає не зменшити спроможність підприємства та навіть покращити його. В першу чергу працюватиме над відновленням робіт за кошти світового банку.

За час проведений у Житомирі Роман Ілик, зізнається, вже встиг спробувати води з крану, проблем не помітив. Та все ж планує встановити вдома систему фільтрації. А для житомирян радить завжди мати в оселях запаси.

Загалом, зізнається керівник, намагатиметься впроваджувати у Житомирі той позитивний досвід, який набув у Кропивницьокому. Зупиняти розпочаті попередником проєкти та плани не збирається, а в першу чергу старатиметься, аби у квартирах житомирян завжди була вода.