Тролейбусній лінії бути, а от займатися роботами буде уже інший підрядник (ВІДЕО)

Після майже річної перерви, будівництво тролейбусної лінії у мікрорайоні Мальованка відновили на початку травня та вже у вересні знову призупинили. Виявилося для завершення усіх робіт через здорожчання цін на матеріали фірмі потрібно ще 350 тисяч євро, утім обґрунтувати таку суму підрядник не зміг.

«Тому, що ті кошти, які він хоче на завершення будівництва, а це десь близько 350-ти тисяч євро, ну по суті – їх немає. Банк, який дав нам грант і який саме фінансує будівництво цієї тролейбусної лінії сказав, що він максимум, що може дати, це 250 тисяч євро, на що підрядник відповів, що йому цих коштів замало і він відмовляється далі працювати», — каже депутат Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв.

Тому контракт із підрядником розірвали. Із запланованого зроблено частину робіт на суму близько пів мільйона євро, загалом на усе про все розраховували витратити півтора мільйони.

«Підрядна організація брала на себе зобов’язання закінчити перше – це в термін, друге – є банківська гарантія щодо виконання умов договору і інші умови, які були передбачені контрактом, вони не виконані», — говорить депутат Житомирської міської ради Олександр Шевчук.

Й тепер із фірмою будуть судитися, процес запущено.

Та доробити ж треба, тож у міській раді кажуть, банк пішов на зустріч і готовий продовжити грант, аби врешті-решт завершити будівництво лінії. Втім перед тим, як шукати нового підрядника є і ряд завдань.

Довести до ладу документи та визначити переможця тендеру мають за зиму, а вже навесні чи влітку планують знову відновити роботи. Та перш ніж нова компанія приступить до будівництва, ряд робіт має провести за свій кошт і трамвайно-тролейбусне управління.

А у тому, що тролейбусна лінія на Мальованці буде, депутат впевнений і навіть називає приблизні терміни.