Освітян Житомирщини привітали з Днем вчителя! (ВІДЕО)

Цього року День вчителя особливий, адже в умовах війни освітяни приймали вітання від учнів переважно у онлайн-форматі. Не зважаючи на воєнні дії навчальний процес не зупинився. Навіть ті громади, які постраждали він воєнних дій на Житомирщині продовжують свою роботу. Народний депутат України Арсеній Пушкаренко привітав вчителів та висловив їм подяку за нелегку працю.

«Вчитель, це та людина, в житті кожного, коли, як і батьки, зробили той вклад у виховання, у формування особистості. Шкільний період для всіх, мабуть, найкращий, тому що він такий безтурботний і відкриває нові горизонти. І звичайно найменше, що може людина, це протягом життя дякувати своєму вчителю. І сьогодні я хотів би вам подякувати», — каже Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Подяку за вчительську роботу та цінні подарунки отримали вчителі п’ятьох громад: Чоповицька, Білокоровицька, Словечанська, Овруцька та Гладковицька громади . Для багатьох освітян така увага стала приємною несподіванкою.

«Ми дуже раді, що до нас завітали поважні гості. Оскільки традиційно у вересні ми святкуємо свято і український день учителя і Міжнародний день учителя, це був приємний сюрприз», — говорить заступник директора з навчальної роботи Чоповицького ліцею Людмила Прокопенко.

Зустріч з освітянами різних громад пройшла у форматі спілкування. Парламентарій ознайомився з проблемними питаннями, які виникають у навчальному процесі. І якщо у Чоповицькій громаді таких не виявлено, то у Білокоровичах є над чим працювати.

«Три роки ми просили автобус, ну в цьому році звісно не просимо, ми тільки відстояли, бо у нас один автобус і той хотіли забрати на війну. Всього один пазік і він має довести до всіх шкіл і двох дошкільних закладів за одну годину всіх дітей», — сказав голова Білокоровицької ОТГ Сергій Коцур.

Від початку війни Арсеній Пушкаренко очолює міжпарламентську групу співробітництва з Естонією і в рамках цієї співпраці для Житомирщини було передано 30 автобусів. Тому це питання може вирішитись вже найближчим часом, зазначає нардеп.

«Зараз Естонія буде передавати нам 30 автобусів, я думаю, що ми врахуємо, щоб один вам пішов», — каже Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Про те, що довіз дітей важливий говорять і керівники навчальних закладів, адже оптимізація шкіл, яка проходить по всій Україні, передбачає транспортування дітей та вчителів.

«Є, наприклад, дітки з Білокорович, які бажають ходити в школу до нас. І у нас довозиться фактично з цього села, у наше селище Бучмани, довозиться 10 діток», — говорить директорка Бучманівської гімназії Світлана Степура.

Не зважаючи на різні складнощі та освітні проблеми у цей нелегкий для країни час, вчителі докладають максиму зусиль, щоб даті дітям потрібну підготовку. Відтак, Овруцька громада пишається ученицями, які набрали найвищі освітні бали.

«В цьому році наші випускники дуже гарно склали мультимедійний тест і двоє випускників нашого ліцею отримали двісті балів. Для сільського ліцею це неймовірна радість», — розповідає Лариса Стець.

Щоб навчальний процес був повноцінним та якісним, і ми надалі могли пишатися нашими дітьми, потрібно детально вивчати проблематику громад та сприяти усуненню цих проблем, вважає Арсеній Пушкаренко.

«Не зважаючи на те, що сьогодні у нас складна ситуація з бюджетом, це зрозуміло, розірвано економічний цикл, ми знаходимо можливість з нашими міжнародними партнерами працювати над тим, щоб розвивати наші заклади і покращувати матеріально-технічну базу. Якщо ми говоримо сьогодні, що в тій чи іншій громаді оптимізується мережа, то наше завдання, як держави – дорога, автобус і довести дітей, педагогів, які сьогодні доїжджають до роботи. І сьогодні, завдяки Естонії ми отримали майже 30 автобусів. І ті громади, в яких я був, я сьогодні вивчив потреби, поспілкувався з освітянами, директорами, вчителями, з головами громад. Я думаю, що ті громади де я сьогодні був, це більшості громади там з немаленькою логістикою, думаю, що також отримають ці автобуси», — підкреслив Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.