Гуманітарний Хаб «Житомир» передав 320 тактичних аптечок для ДШВ (ВІДЕО)

Спеціальні ножиці, антисептики, засоби індивідуального захисту та багато іншого. Загалом, 21-а одиниця найнеобхідніших медичних предметів для збереження життя воїна.

Таке стандартне наповнення має тактична аптечка стандарту IFAK. Це загальноприйнята міжнародна норма. Приблизна вартість однієї аптечки 110 доларів, Гуманітарний Хаб «Житомир» закупив таких понад 300.

Усі вони відправляться до десантно-штурмових військ. Бійці кажуть, в першу чергу, аптечки будуть надані новим мобілізованим, адже на фронті військові більш ніж забезпечені.

Та активно до збору долучались і міжнародні партнери. Серед них пані Меріан – представниця одного з відомих європейських фондів, яка вже неодноразово допомагала військовим з Житомирщини й готує черговий військовий вантаж. За своє добре серце та наполегливу підтримку благодійниця також отримала подарунок від наших захисників.

«Хочу сказати, я надіюсь, що всі у світі та Європі розуміють, що це не лише війна України. Це наша війна, наш бій. Ми маємо обєднуватись, адже це про свободу, демократію. І це не лише для України, це для дітей, для наступних поколінь і ми ніколи не здамось», — кажа волонтерка Меріан.

В тому, що лише у єдності наша сила, переконана і влада області, яка також активно долучається до підтримки військових.

Переконують у цьому і військові. Кажуть, їм вкрай важливо відчувати підтримку як рідного краю, так і цілого світу.

Загалом, волонтери Хабу передали вже більше 5-ти тисяч таких аптечок, та близько 2-х тисяч іншого виду. Кажуть, запити на них постійно надходять, та й самі розуміють усю їхню важливість. Вірять, що зможуть передавати такі медичні сумки мало щотижня.