Житомирщину з робочим візитом відвілала Ірина Верщук: інспектували гуртожиток де проживають ВПО (ФОТО)

Житомирщину з робочим візитом відвілала Ірина Верщук: інспектували гуртожиток де проживають ВПО (ФОТО)

На Житомирщині з робочим візитом перебувала віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Під час поїздки вона відвідала Андрушівську територіальну громаду Бердичівського району, де ознайомилася з умовами проживання внутрішньо-переміщених осіб у місцевому гуртожитку. Про це повідомляє пресслужба Бердичівської РВА.

Супроводжували Ірину Верещук заступник голови Житомирської ОВА Віктор Градівський, начальник департаменту соціального захисту Олена Грищук та голова Бердичівської РВА Людмила Димидюк. Зустрічала гостей Андрушівський міський голова Галина Білецька.

Станом на 06 жовтня в Житомирській області знаходиться 72 310 внутрішньо переміщених осіб, які були вимушені покинути свої домівки у зв’язку з російською агресією. Житомирська обласна військова адміністрація, Бердичівська районна військова адміністрація та органи місцевого самоврядування вживають необхідні заходи, щоб ці люди не залишилися наодинці зі своєю бідою.

Як розповіла Галина Білецька, в Андрушівській громаді відповідально підходять до роботи з переселенцями. Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук відвідала соціальний гуртожиток, куди поселили родини переселенців з Бахмута, Луганська, Бердянська, Херсона та інших українських міст, що наразі перебувають в окупації або знаходяться в прифронтовій зоні та зоні ведення активних бойових дій. Для того, аби прихистити переселенців, з міського бюджету було виділено 900 000 гривень на ремонт гуртожитку. Облаштувати побутові умови стало можливим за співпраці з МБО БФ «СОС Дитячі Містечка» – фонд надав матеріальну підтримку на придбання меблів та побутової техніки.

Ірина Верещук мала можливість поспілкуватися з переселенцями, та передати їм солодкі подарунки й продуктові набори, які вона привезла разом з представниками Благодійного Фонду «Карітас-Житомир». Люди щиро дякували за підтримку та допомогу, адже у кожного з них своя страшна історія, пов’язана зі злочинами російських окупантів. Практично всі вони втратили під час війни не лише житло, але й своїх друзів, рідних та близьких.

В ході візиту віцепрем'єр-міністр також ознайомилася з умовами проживання внутрішньо-переміщених осіб та відвідала місцевий Центр надання соціальних послуг, де облаштовано Гуманітарний штаб для допомоги переселенцям.

Наостанок вона подякувала очільнику Житомирської ОВА Віталію Бунечку та його команді за роботу з внутрішньо-переміщеними особами. «Умови життя гідні, настрій у людей хороший. Житомирщина завжди була гостинною до наших переселенців», – зазначила Ірина Верещук, додавши що спільна боротьба на гуманітарному фронті – це складова формули Перемоги.