АТ «Житомиргаз» замінює обладнання та готується до опалювального сезону

Критична інфраструктура усієї України періодично піддається ворожим ударам російської федерації. Та попри небезпеку АТ «Житомиргаз», розуміючи усю відповідальність, продовжує працювати безупинно. До того ж встановлюючи нове обладнання та приводячи до ладу старе. Нещодавно на одній з ділянок у Житомирі підприємство провело заміну засувки. 

«Сьогодні проводяться роботи по заміні засувки на газопроводі низького тиску діаметром 300 мм. Стара засувка, якій вже більше 50-ти років замінюється на більш нову та надійну» — повідомив старший майстер групи експлуатації мереж АТ «Житомиргаз» Ігор Безпрозванний.

Це допоможе покращити газопостачання в оселі житомирян та забезпечить надійність послуги. На сьогодні «Житомиргаз» замінив вже 43 засувки, до кінця наступного тижня планують встановити ще 8. На підприємстві кажуть, ці роботи ніяк не позначаться на споживачах. 

«У нас плануються роботи із застосуванням унікального обладнання, а саме стоп-системи, плануємо ці роботи дозакінчити наступного тижня. Варто зауважити, що у цей час ми не плануємо відключати газопостачання для наших споживачів. Виконаємо роботи у максимально стислі терміни без відключення газопостачання» — розповів в.о. головного інженера АТ «Житомиргаз» Олексій Рибачок.

Станом на сьогодні АТ «Житомиргаз» практично виконало усі свої роботи у рамках плану розвитку на 2022 рік. І продовжують працювати далі. Активно підприємство готувалось до початку опалювального сезону. Частину підготовки виконали навіть раніше зазначених термінів. 

«Що стосується газорегулюючого обладнання, у 22-му році планували провести заміну по 58 об’єктах. Станом на 1-е жовтня виконали цей план на 100%. Воралися до початку опалювального сезону з невеликим запасом. Люди зараз усі з газом. По об’єктам, на яких проводилися роботи, залишилося тільки провести благоустрій, поставити огорожу, бетонування, і можна вважати, що об’єкт закритий повністю» — сказав в.о. головного інженера АТ «Житомиргаз» Олексій Рибачок.

В першу чергу, можливості працювати навіть у складних умовах воєнного часу «Житомиргаз» завдячує своїм свідомим споживачам, які вчасно подають показники та сплачують квитанції. 

«Хочеться подякувати нашим споживачам, які сумлінні, відповідальні. А таких більших. Саме завдяки їм ми маємо можливість зробити відповідні запаси матеріалів, необхідного обладнання, аби при будь-якій ситуації в найкоротші терміни відновити газопостачання, спрацювати оперативно та якісно» — сказала речниця АТ «Житомиргаз» Юлія Петришена.

А усім, хто ще досі не розрахувався за розподіл газу, на підприємстві нагадують, це варто робити до 20-го числа кожного місяця.

«Бачимо, що ворог зараз посилено атакує об’єкти критичної інфраструктури. Матимемо надію, що нам вдасться уникнути негативних моментів. Але знову ж таки, дякуємо споживачам, які сумлінні, які це розуміють, розраховуються за послугу, а ми відповідально, оперативно та якісно виконуємо свою роботу» — додала речниця АТ «Житомиргаз» Юлія Петришена