Щоб жити на повні груди, не варто забувати про їх обстеження. Жовтень нагадує жінкам про щорічну обов’язкову діагностику (ВІДЕО)

Під кабінетом мамолога Валентина, це її плановий візит до лікаря, який став регулярним через недавно виявлену хворобу.

Не шукати в собі проблему, а вчасно виявляти її – закликає лікар-мамолог. Адже рак молочної залози – найпоширеніша онкологічна хвороба серед жінок. А нині, у період війни, саме стрес — є одним із головних провокуючих факторів захворюваності.  

Головне завдання лікарів – вчасно виявити хворобу, адже навіть перша стадія раку несе свої проблеми та наслідки для всього організму.

Приблизно 13 відсотків жінок у світі є носіями хвороби через спадковість. Відтак, відома американська актриса Анджеліна Джолі розповіла всьому світу про свою генетичну приналежність. Деякі дослідники назвали це «Ефект Анджеліни Джолі», через який потік бажаючих зробити генетичні тести збільшився.

Таке лабораторне дослідження не з дешевих, від 10 до 15 тисяч гривень, але робиться воно раз на все життя і показує ймовірність захворюваності всієї родини.

Не дивлячись на всі буденні проблеми, жінка повинна пам’ятати про

щорічне обов’язкове обстеження, тим паче, що у Житомирській поліклініці №1 безперервно працює сучасний діагностичний апарат, а головне безкоштовний.

Страх та не сприйняття діагнозу стають бар’єром на шляху жінок до одужання. Пані Валентина каже, що потрібно полюбити себе і тоді шанси на здорове та щасливе життя значно зростають.