Житомир планує закупити потужні генератори, а режим економії електроенергії доки скасовувати не будуть (ВІДЕО)

Минув тиждень після чергового удару росіян по критичній інфраструктурі Житомира. Місто досі живе у режимі економії і, за словами міського голови, такий режим з нами залишиться надовго.

Ситуація з електроенергією у місті залишається критичною. Тому вуличне освітлення поки не вмикатимуть. Електротранспорт й надалі не виходитиме на лінії. На маршрутах в посиленому режимі працюють автобуси: як комунальні, так і приватні, однак збільшувати їхню кількість більше немає чим. Та скоро до Житомира приїдуть ще 2 автобуси з Польщі.

Залишити місто без електроенергії взагалі – означає забрати і світло, і тепло, і воду. Тому аби не допустити такої ситуації Житомир планує закупити генератори високої потужності. Однак наразі їхні пошуки даються вкрай важко.

Та на місто потрібні генератори більшої потужності. Тому пошуки розширились на усю Європу. Сергій Сухомлин каже, купуватимемо там, де знайдемо. Однак зробити це необхідно впродовж місяця.

Попри складну ситуацію у місті все ж розпочали опалювальний сезон. Міський голова каже, відкладати не могли, адже це також необхідний захід, який дозволить економити електроенергію.

Кількість необхідних генераторів пропрацьовували із усіма комунальними службами. В першу чергу ними хочуть забезпечити котельні.

Виділити на закупівлю генераторів планують до 65-ти мільйонів. Сюди також входять агрегати для об’єктів водоканалу.

Та навіть за допомогою генераторів забезпечити місто водою повністю неможливо. Водопостачання також подаватиметься почасово. Однак, за словами міського голови, доки поряд з нами залишається такий сусід ми маємо навчитися жити у таких умовах.