У Житомирі в тестовому режимі запустили частину електротранспорту

Сьогодні близько 9-ї ранку житомиряни помітили на вулицях містах курсуючі тролейбуси та трамваї. У міській раді пояснили, зробили це у тестовому режимі, тому не розголошували. 

«Ми відновили аварійний випуск в міжпікові години. Тобто не в момент пікового навантаження на електромережу» — розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Виходити на маршрути електротранспорт буде в період з 9-ї до 10ї години ранку та їздитиме попередньо до 17-ї. Забезпечити повний робочий день не можуть, адже електромережа міста досі не готова до такого навантаження. 

Сьогодні на лінії вийшло майже 30 тролейбусів та 4 трамваї. Інтервал між ними становитиме 17-18 хвилин. 

Окрім того продовжать курсувати автобуси по маршрутам тролейбусів. Однак варто зазначити, зупинятимуться вони лише на зупинках для маршруток. Скільки триватиме такий тестовий режим роботи електротранспорту у міській раді говорити не беруться, тому що усе залежатиме від ситуації.

«Хочу зауважити, що зупинка тролейбуса може бути в будь-який момент, бачимо що напруга в мережі зникає без попередження. Тому хочу, щоб люди поставилися з розумінням, які купили квиток і не зможуть доїхати до місця. Ми повинні бути до цього готові. Від цього ми не застраховані» — сказав заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

В першу чергу частково повертати електротранспорт вирішили задля зручності громадян. Окрім того для пасажирів пільгових категорій залишаються квоти