Обласні лікарні працюють у звичному режимі, але є деякі нюанси (ВІДЕО)

Через ракетні удари по енергетичній інфраструктурі міста більшість підприємств та державних установ почали працювати з перебоями. Єдині заклади, де така робота неприпустима — це лікарні, тому одразу після завданої шкоди, до медичних закладів були підключені генератори.

А таких містечок у області багато і на кожну установу потрібен свій, потужний енергоносій. У обласній раді кажуть, медичні установи в пріоритеті, тому для безперервної роботи генераторами забезпечені.

Працювати в нових умовах складно, але можливо. Хоча усі підрозділи забезпечити складно, тому у кожній лікарні є пріоритети.

І хоч включення лікарень пріоритетне, кожна втрачена хвилина може стати фатальною. До прикладу, без апарату штучної вентиляції легень людина може жити лише 5 хвилин, потім наступає біологічна смерть, і в такій критичній ситуації лікарі знають як діяти.

Поліклініки не відносяться до пріоритетних, але в нормальних умовах вони працюють, правда є проблеми з електронним записом та направленням, але й тут очільники цих медзакладів знайшли вихід.

Для тих, хто не зміг потрапити на прийом, у обласній лікарні запроваджують контактний центр, який буде сприяти роботі з пацієнтами. А в облраді зазначають, наразі критичної ситуації медичних закладах немає. Про додаткові джерела у разі припинення електропостачання подбали заздалегідь.