«Дерево життя» або ж перейди з паперової квитанції на електронну (ВІДЕО)

Відмовся від паперової квитанції – натомість висади дерево. Така мета екологічної акції від газорозподільної компанії, яка шириться всією країною. Житомирські газівники не стали стояти осторонь, а колективно висади 50 плодових дерев на території дитячого реабілітаційного центру.

Організатори кажуть, для них це не просто акція, це певна соціальна місіця.

«Обрали саме фруктовий сад і обрали сад, який посадили для дітей, тому що бачимо в цьому і соціальну місію свою. Він буде мати користь, діти будуть і екологічно розвиватися, освіту здобувати доглядаючи за цими деревами, потім ласувати плодами», — говорить речниця АТ Житомиргаз Юлія Петришина.

Нині, у часи війни, економія будь-якого ресурсу важлива. Ми вже навчилися економити електроенергію, воду, — час подбати і про дерева. Від так 5000 споживачів газу вже відмовились від паперових квитанцій і завдяки їм, сьогодні висадили фруктовий сад.

«Ми намагаємось спонукати наших споживачів відмовитись від паперових квитанцій, адже паперова квитанція і електронна квитанція мають однакову силу і вони не є офіційним документом, лише інформацію про те, скільки людина повинна сплатити за розподіл газу», — зазначила речниця АТ Житомиргаз Юлія Петришина.

У межах Житомирській області більше 72 відсотків споживачів газу вже мають свої особисті кабінети, тому, перейти на електронну квитанцію можна в один клік.

«Для тих, хто прагне відмовитись від паперової квитанції варто зайти у особистий кабінет, ну або ж зареєструватися у особистому кабінеті на сайті 104 юа, то ж, зайти в особистий кабінет, вибрати категорію розрахунки, доставка газу і в нижньому, правому кутку є віконечко «відмовитись від паперової квитанції». Просто натиснути правому квадратику і все», — розповідає речниця АТ Житомиргаз Юлія Петришина.

До участі у заході з висадки дерев приєднався й представник житомирської обласної ради. Таку ініціативу вважає необхідною, й власним прикладом спонукає споживачів користуватися електронними квитанціями.

«Я вже більше року плачу електронними платіжками через електронні кабінети, не користуюся паперовими квитанціями і всіх закликаю це робити, це зручно, це добре, це є можливість відслідкувати скільки ти використовував ресурсів, відслідкувати коли ти оплатив, відслідкувати борги і просто це економніше для природи», — каже керуючий справами Житомирської обласної ради Віктор Назар.

До висадки дерев з радістю приєднується директорка дитячого закладу. Зізнається, приємно вражена такою ініціативою, адже вони давно практикують еко-виховання у дітей.

«Коли діти повернуться з канікул, ми будемо доглядати, поливати дерева, адже ви бачите у нас теж проходила акція «врятуй пташку», ми виховуємо, проводимо проєкти, навчаємо і готуємо дітей до життя, соціалізуємо. Спасибі вам, що допомагаєте нам виховувати дітей і зміцнюєте нашу матеріально-технічну базу», — говорить директор Денишівської спеціальної школи Житомирської обласної ради Галина Шпак.

Щомісяця газорозподільна компанія АТ «Житомиргаз» надсилає близько 360 тисяч паперових квитанцій, лише можна уявити, скільки дерев потрібно зрізати задля цього, і це лише одна область. Ми маємо можливість все змінити та стати свідомими екологами для своє країни, а працівники регіональної газової компанії стимулюють споживачів акціями та подарунками.

« Навіть зараз у нас іде ще одна акція, люди, які відмовляються від паперового рахунку, можуть стати учасниками та виграти газоаналізатор, сигналізатор газу, це також дуже важлива незамінна річ у домоволодінні щде є\ газоспоживаючі прилади. Ось, власне зараз можна не лише бути відповідальним і споживати відповідально енергоресурси, а ще й стати власником такого подарунку», — каже речниця АТ Житомиргаз Юлія Петришина.