У Житомирі патрульні проводять осінній комісійний огляд доріг: скільки порушень уже зафіксували (ВІДЕО)

Щойно заїжджаємо у місто як відразу натикаємось на яму. Чи не призведе ця вибоїна до ускладнення руху чи поламки автівок перевіряють патрульні відділу безпеки дорожнього руху. На вулиці Саєнка у Житомирі порушення зафіксували.

За державними стандартами для кожної категорії дороги зазначені мінімально-допустимі норми глибини вибоїни. Яма на яку натрапили патрульні перевищує норму у понад два рази.

Відтак, відповідальність за неналежне утримання дороги понесе посадова особа, на балансі якої перебуває ця ділянка, з гаманця за це доведеться дістати трохи більше тисячі гривень.

Комісійний огляд проводять на автомобільних дорогах державного та місцевого значення, вулицях міста, а також на залізничних переїздах. Перевірка тривала із 1-го жовтня, за цей час, каже начальник відділу безпеки дорожнього руху, порушень зафіксували понад пів сотні.

«Порушень в принципі було дуже багато. Таких випадків станом на сьогоднішній день було порядку 60-ти, зокрема щодо неналежного утримання за частиною першою статті 140-ї КуПАп ми маємо вже порядка 34 вже складених адмінматеріалів», — говорить начальник відділу БДР УПП в Житомирській області Сергій Смалько.

Опісля, приписи вручають відповідальним посадовим особам, вони у зазначені терміни й відповідно із розрахованим бюджетом на поточний рік мають ліквідувати недоліки. Сергій Смалько каже, є ті, хто приписи поліцейських виконують одразу.

У службі автомобільних доріг області кажуть, приписи, які отримують від поліцейських – виконують, утім роботи попереду чимало.

Й пояснює, в умовах війни, через недофінансування, передусім недоліки усувають на дорогах державного значення.

Подекуди приписи відповідальні посадові особи ігнорують, кажуть поліцейські, просто сплачують штраф, а недоліки на дорогах так і лишаються без уваги, зачасту дорожники пояснюють це нестачею коштів у бюджеті. Тоді поліцейські виїжджають на місце удруге, фіксують не виконання припису, збирають докази та направляють їх до суду. Станом на сьогодні зафіксовано два таких випадки.