В Народичах привітали військових та передали автобус від Естонії

Під час оголошеної повітряної тривоги на центральній площі Народичів лунає державний гімн та зупиняється час. Привітати військових 138-го батальйону територіальної оборони із Днем захисника та захисниці України приїхали Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, Надзвичвйний та Повноважний Посол Естонії в Україні Каймо Кууск, а також народні депутати України Арсеній Пушкаренко, Тетяна Грищенко й Артем Кунаєв . З нагоди свята подяками та іменними годинниками Верховної Ради відзначили кращих з кращих.

Свої нагороди отримали військові ТрО та прикордонники. Саме Народицька громада першою зустріла ворога на Житомирщині та була частково окупованою. Однак завдяки мужності та сміливості наших військових була звільнена. Тож народні депутати запевняють, забувати про них не мають права і підтримуватимуть до самої перемоги.

«Так, є втома. Звичайно, що важко. Але до перемоги ми повинні щодня пам’ятати та щодня робити все для підтримки Збройних сил України», — каже Народний депутат України, партія «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Як-то кажуть, не з пустими руками до наших захисників знову приїхала Естонія. Командиру батальйону особисто вручили ключі від автобуса. Це вже 4-й транспортний засіб, котрий передала ця невелика, але дружня країна нашій області.

«Сьогодні ми передаємо один автобус саме для територіальної оборони Житомирщини, хоча загалом автобусів, які Естонія передала Україні як гуманітарну допомогу, більше. Ці автобуси були вживані в Таллінні, ми ними користувалися. Але вони пройшли усі необхідні ремонти, оновлення і обстеження, вони є надійними, ми впевнені в їхній якості. Тепер ми раді, що вони будуть допомагати тут в Україні», — говорить Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каймо Кууск.

Загалом на Житомирщину Естонія виділила 12 автобусів. 5 передали в Бучанський район, а ще 27 чекають свого розподілення. Парламентарі України кажуть, разом з такою підтримкою від міжнародних партнерів українська армія зможе ще швидше витіснити ворога.

«Цей автобус буде допомагати нашим захисникам та захисницям більш мобільно виконувати свої задачі із захисту наших північних рубежів. Ми зараз знаходимось приблизно в 15-ти кілометрів від білорусі. Зрозуміло, які можуть бути загрози. Ми їх всі розуміємо, добре, що їх розуміють наші військові. Вони налаштовані добре, налаштовані правильно, можливо навіть трохи сердито. І хай тільки спробують сунутись», — розповідає перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

За словами Народного депутата України Арсенія Пушкаренка, Естонія одна з перших розпочала допомагати Україні у боротьбі з ворогом та ще до 24-го лютого почала поставляти військове озброєння. Перші джавеліни та гаубиці були

«І сьогоднішній автобус, і багато-багато озброєння, технічно-військової допомоги, Естонія нам передала 8 пакетів військової допомоги з початку широкомасштабного вторгнення. І вже 300 млн євро. А це 40% їхнього військового бюджету. Це великі значні кошти і по відношенню до ВВП Естонія допомагає нам найбільше», — зазначає Народний депутат України, партія «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Тож за переконанням народних депутатів України, лише в такій співпраці з міжнародними партнерами, завдяки впевненості наших захисників перемога світла над темрявою не за горами.

«Я думаю, що завдяки таким друзям, завдяки вам усім, і тим, хто на передовій, і тим, хто дійсно поклав своє життя, наша перемога буде дуже скорою. І ми в такому великому колі, разом з усією країною, усім світом будемо святкувати нашу перемогу», — каже Народна депутатка України, партія «Слуга Народу» Тетяна Грищенко.