Благодійники передали УЗД-апарат для поліклініки центральної міської лікарні №2 (ВІДЕО)

286

Лікар розглядає свій новий УЗД-апарат, який щойно доставили у його кабінет. І вже за кілька хвилин перша практика. Таке обладнання заклад отримав за сприяння народного депутата Сергія Кузьміних та польської фундації ЕРМЕД.

«Це чудовий приклад співпраці нашої з керівником лікарні, керівником поліклініки і закордонних благодійних організацій для отримання вкрай необхідного обладнання для нашої Житомирської області», — каже Народний депутат України Сергій Кузьміних.

Лікар каже, раніше вже доводилось працювати на такому апараті і знає його переваги. Щоденно в поліклініці проводять близько 20-ти УЗД-обстежень різних частин організму і додаткове обладнання їм точно стане в нагоді.

«Органи черевної порожнини, нирок, щитовидної залози, молочні залози, м’які тканини, лімфатичні вузли. Апарат наш повністю перевантажений, і як буде ще додаткові можливості, будемо далі (ще більше, - ред.) обстежувати», — зазначає лікар з ультразвукової діагностики Андрій Косов.

У самому медичному закладі кажуть, будь-яка техніка має властивість виходити з ладу, тому постійне оновлення обладнання вкрай важливе для лікарні. Адже це і можливість надавати послуги, і зручність для пацієнта.

«Благодійна допомога – це дуже важливо. І в даній ситуації для медицини, для нашого закладу, це дуже вагомий внесок для того, щоб надавати якісну допомогу. Це є важливий елемент відновлення чи поновлення парку обладнання для нашого закладу», — каже директор КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» Ігор Кухарук.

Окрім обладнання благодійники передали до лікувального закладу і необхідні медичні засоби. Передача УЗД-апарату стала можливою завдяки співпраці з польською неурядовою компанією. І це є початком великого проєкту допомоги обладнанням медичним закладам нашої області.