Із постаменту у Житомирі прибрали погруддя російського поета Пушкіна (ВІДЕО)

349

Доки житомиряни спали, Пушкін сходив з п’єдесталу. Приблизно за 20 хвилин комунальники прибрали «мітку російської імперії» з центральної частини міста.

Демонтувати погруддя російського поета розпочали близько 5-ї ранку. Спочатку прибрали з пам’ятника ініціали, потім самого Пушкіна. На питання чому вночі міський голова відповідає коротко – комунальникам так простіше працювати. І додає, час прийшов, адже спочатку мер пропонував дочекатися перемоги та вирішити долю погруддя разом з військовими.

Хоча частина житомирян пов’язують таке раптове зникнення пам’ятника із приїздом письменника Сергія Жадана. Декілька днів тому чоловік сфотографувався на фоні погруддя Пушкіна у Харкові і вже наступного дня його прибрали. Та ж доля спіткала і житомирського. Хоча свою причетність до цього сам письменник не підтверджує.

Та куди точно переїхав Пушкін не розголошують. Сергій Сухомлин зазначає, варіантів було багато, однак наразі російський поет зберігається на одному з комунальних підприємств міста.

Позавчора міський голова повідомив про ідею обміняти пам’ятник на бодай одного з наших захисників, котрий знаходиться у російському полоні. А вчора записав до рашистських пропагандистів офіційне звернення.

У разі відмови росіян від їхнього Пушкіна, на своє місце він ніколи не повернеться. Просто знищити погруддя не можуть, адже у будь-якому разі це робота рук житомирянина. Тому можливо постамент знайде місце в одному з музеїв області. Та порожнім його попереднє розташування не залишатиметься. Україна має ким замінити російського поета.

До голосування зможуть долучитися усі охочі, однак коли воно точно буде доки невідомо. А доки Пушкін переїхав, вакантне місце у центрі одного з улюблених місць відпочинку житомирян чекає на нового українського героя.