У Житомирі відбувся регіональний форум «Житомирщина цифрова» (ВІДЕО)

427

Близько сотні учасників зібрались під час регіонального форуму «Житомирщина цифрова». Серед них представники обласної військової адміністрації, міської ради, Міністерства цифрової трансформації України та голови громад області. Пройшов форум на базі одного з основних осередків діджиталізації в регіоні – «Житомирської політехніки».

Політехніка впродовж декількох років активно розвивається у даному напрямку. Зокрема, єдині в регіоні запровадили цифровий університет. Поступово до статусу smart-city крокує і сам Житомир. Зокрема триває трансформація системи транспорту.

Окрім того у Житомирі активно працює додаток «Дозор», який дозволяє бачити пересування транспорту по місту. Також встановлені розумні зупинки та інформаційні табло, кількість яких планують збільшувати. Своїм досвідом із учасниками форуму поділився Новоград-Волинський, головним досягненням якого є система безпечного міста.

Завдяки впровадженню такої системи було зафіксовано 13 ДТП, близько 10-ти загорань сухостою, а також крадіжки та порушення комендантської години. Відповідно отримані дані допомагали правоохоронним органам швидше розслідувати правопорушення. Також до учасників форуму хоч і не особисто, однак онлайн, доєдналась заступниця Міністра цифрової трансформації України Валерія Іонан.

Житомирщина у багатьох проєктах цифровізації є однією з передових, а подекуди й лідером. Спільно з профільними міністерствами ми успішно втілюємо велику кількість продуктів, які щодня роблять життя українців простішим. Серед них – Е-малятко, Е-health, ковідні сертифікати, сервіси для автовласників та багато інших, без яких важко уявити теперішнє життя.

Загалом форум складався з 4-х дискусійних панелей. По закінченню обміну думками головам громад вручили ноутбуки, аби і невеличкі селища могли розвиватися у сфері цифровізації.