Ситуація у Житомирі після вчорашніх обстрілів

208

Близько сотні ракет росія випустила по Україні 15-го листопада. 73 з них збили сили ППО. Та дві дістались критичних енергетичних об’єктів Житомира. Вибух пролунав близько 16-ї години. Наслідок – знеструмлене місто та область. 

«Він б’є по фактично критичним трансформаторним підстанціям. Вчора в нас було 2 прильота. Є навіть відео прольоту ракети. Ситуація складна» — повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Майже до ночі значна частина міста залишалась без електроенергії та водопостачання. Подекуди воно відсутнє й досі. Та у разі виконання енергетиками робіт за планом та без перешкод, відновити світло по місту зможуть близько 18-ї години.

«Хочу тільки подякувати нашим енергетикам, які працювали вчора, сьогодні. Попередньо, якщо все буде йти за планом, до 19-ї години може бути повністю відновлена подача світла на місто» — сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Та в області ситуація складніша, зазначає міський голова. У деяких районах світлопостачання можливо буде відсутнє впродовж доби. У Житомирі водоканал вже зміг запустити всі три підйоми. Тиск подачі води робочий. Але його може бути замало для верхніх поверхів. Та проблеми залишаються із мікрорайоном Крошня. 

Інша партія генераторів вже знаходиться на житомирській митниці. В першу чергу ними будуть забезпечені об’єкти водоканалу. Сьогодні під час виконкому із резервного фонду виділили понад 60 мільйонів гривень, аби розрахуватися із постачальником. 

Замовлені генератори і для котелень. Наразі у місті працює лише 22, 28 залишаються знеструмленими. До вечора, сподівається міський голова, енергетики зможуть виправити ситуацію. Промислові підприємства та електротранспорт сьогодні не працюватимуть. Ситуація залишається критичною по всій Україні, тож влада закликає людей зберігати спокій та терпіння, а також дотримуватися режиму електрозаощадження