Він врятував побратимів ціною власного життя: у Житомирі попрощалися із 35-річним Володимиром Рудюком (ВІДЕО)

526

На колінах і зі сльозами на очах у Житомирі проводжають Володимира Рудюка. Чоловік у перші ж години повномасштабної війни кинувся шукати способи як потрапити у військкомат. Тітка згадує, того дня одною із перших дізналась про наміри племінника, коли побачила його повідомлення.

Життя Героя обірвалося 7-го листопада під час важкого бою на Донеччині. Володимир Рудюк був старшим військовим медиком, скільки життів він врятував побратими уже полічити не можуть.

Як він обожнював те, що робить можна побачити і в соцмережах. Фото з війни, з побратимами, зброєю та своїм медичним рюкзаком.

І власне своє життя Володимир віддав за побратимів, того дня із поля бою Герой встиг винести на собі десяток бійців, а коли повернувся за 11-м ворожа куля застала і його. Рідні кажуть, по-іншому він вчинити не міг.

Володимир – житомирянин і запам’ятався місту спершу як хлопець, який марив спортом.  

Після закінчення університету Володимир став тренером спочатку з карате, а потім айкідо. У 2015 заснував федерацію зі страйкболу у Житомирській області, тому, хоч і не мав бойового досвіду, але добре розумівся у воєнній тактиці. Попрощатися із Героєм сьогодні прийшло багато житомирян, провести в останню путь Володимира прийшли і його шкільні друзі.

Володимир ще не встиг одружитися і створити власну сім’ю, без свого сина лишилася мати Героя.

А поки ж рідні планують звернутися у міську раду, аби там прийняли рішення про перейменування вулиці на якій жив Володимир.