В області за минулу добу використано понад 2300 тонн протиожеледних матеріалів, проїзд дорогами забезпечено

308
В області за минулу добу використано понад 2300 тонн протиожеледних матеріалів, проїзд дорогами забезпечено

На Житомирщині на дорогах державного значення працювало близько 30 одиниць спецтехніки, яка розчищала шляхи від снігу. За минулу добу використано понад 2300 тонн протиожеледних матеріалів. Про це повідомляє пресслужба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«Ранок понеділка з проїзними дорогами. Триває боротьба дорожників з атмосферним явищем. Цілодобово докладаємо зусиль для прибирання снігу з доріг та забезпечення безпечного руху. Минулої ночі одночасно розчищали сніг та розподіляли протиожеледну суміш 19 комбінованих механізмів у взаємодії з 10-ма навантажувачами, працювало 62 дорожніх робітників. 

Наразі застосовуємо здебільшого 10%-ву  суміш солі та фрикційних, адже температура повітря помірно низька», – йдеться у повідомленні.

На сьогодні дорожні компанії розчистили і забезпечили проїзд більшістю автошляхів в області. За минулу добу було використано понад 2300 тонн протиожеледних матеріалів, – зазначає голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко. 

«Водночас спостерігаються невеликі труднощі в пересуванні на центральних магістралях. Покриття автодоріг місцями засніжене, мокре. 

Також рятувальники спільно з патрульною поліцією та Службою автомобільних доріг моніторять найбільш проблемні ділянки доріг області, не допускаючи утворення заторів з автомобільного транспорту та надаючи допомогу водіям, якщо така їм потрібна», – повідомив Бунечко.

В САД зазначають, що вперше доводиться забезпечувати проїзд в умовах війни. Ще нещодавно все зимове утримання доріг було під питанням, адже основний виробник солі в Україні тимчасово припинив роботу.

«Закордонна ж сіль – вартісна, тому маємо використовувати її економно, приділяючи увагу стратегічним та гуманітарним маршрутам.

Працюємо кожен на своєму фронті. У той час, коли військові повертають додому кожен сантиметр рідної землі, ми, дорожники, працюємо для безпеки кожного з користувачів автошляхів», – кажуть фахівці САД.