Завжди перші: День Десантно-штурмових військ (ВІДЕО)

229

Стріляти до останнього патрону. Боротися, поки вистачає сил. Десантно-штурмові війська України за майже 9 років війни з російським агресором стали однією з найбільш мобільних і боєздатних сил нашого війська. А родом ці воїни, зокрема, з Житомирщини.

Десантники довели свою майстерність в боях за Україну. Героїчна оборона Луганського та Донецького аеропортів, розгром рашистів у Гостомелі та звільнення Київщини, участь в операції із деокупації Ізюму, Балаклеї і Лиману, оборона Мар’їнки, Авдіївки і Красногорівки, наступальні та штурмові дії на Півдні й багато інших подвигів славної «крилатої піхоти» назавжди залишаться у пам’яті вдячного народу України. Завдяки ДШВ звучить впевнено «Ми переможемо!».

Завжди перші у найтяжчих точках. За жертовність та сумлінне виконання військового обов’язку, 29 воїнів Десантно-штурмових військ ЗСУ стали Героями України. На жаль, 11 військовослужбовців були удостоєні цієї найвищої державної нагороди посмертно. Та загиблих набагато більше. Кожен з них віддав своє життя за Батьківщину, родину, волю та за кожного українця.

Над Смолянським кладовищем у Житомирі майорить більше десятка бойових прапорів ДШВ. Кожного з них сьогодні вшанували очільники області та міста. Кожного з них пам’ятатимуть родини, друзі, знайомі. Про кожного з них ми маємо згадувати та говорити вічно.