Житомирські художники намалювали мурал для міста-друга Куп’янська: як усе було (ВІДЕО)

236

Біля 15 годин роботи, кілька літрів фарби і ось на одній із будівель Куп’янська логотипи наших міст. Художники зізнаються, коли їхали у деокуповане місто були впевнені, що там спокійно, утім митцям таки довелося звикати до регулярних звуків вибухів.

«Працювали ми два дні. Їхали дуже довго і повертались довго. Обіцяли мінометні обстріли, коли вже приїхали в Харків, але все Слава Богу було спокійно, ну деякі були вильоти прильоти, але добре, що не по нас. Знаєте, коли в Житомирі бахкає, усі думають це полігон, танковий завод, ще щось. А коли ти стоїш на драбині фарбуєш стіну, то розумієш, що це не полігон», — розповідає викладач художньої школи імені Віктора Шкуринського Дмитро Куцман.

Усі роботи художники виконали за два дні, у місті потрібно було підлаштуватися і до тамтешніх правил, комендантська о 6-й вечора, тож довелося просити підмоги у військових.

Художники зізнаються, сприяла роботі і погода, хоча спершу переймалися, аби не пішов дощ. Саме з таких причин багато житомирських митців від поїздки відмовилися.

Та ймовірні обстріли не злякали і подружжя Носок. Наталка та Сергій кажуть, ніби відчували, що все буде добре. А поїздка, зазначають, того вартувала, бо ж побачила на скільки нашим людям зараз важлива підтримка.

У Куп’янську житомирських художників прийняли місцеві.

Згодом місцеві допомогли і з дорогою додому. А вже навесні, сміються художники, будуть знову їхати у Куп’янськ, бо ж люди після намальованого муралу посеред міста, просять щось зобразити і на своїх будинках.