Як велосипед знайомить людей за кілька сотень кілометрів один від одного

217

Ганна Лук’янівна уперше бачить на фото Романа від якого отримала велосипед, на ньому хлопець залишив і листівку до тоді невідомої людини, де вказав і свій номер телефону. 

«Привіт, я Рома і я з Житомира. Не знаю хто ти, це я Ромочка, але я хочу тобі подарувати ровер. Ровер він називається? Сподіваюся, він тобі знадобиться. Знадобиться, бо я на околиці міста живу» — каже жителька Куп’янська, яка пережила окупацію Ганна Лук'янівна.

А вже за кілька днів пролунав дзвінок. 

«Вона була в сльозах, вона спочатку сказала хто вона, я такий спочатку не зрозумів хто це, вона каже: «телефоную вам з Куп’янська» і я ой вітаю, вона сказала Боже, Ромочка, хочу вам подякувати. Говорить, що вона допомагає своїм сусідкам воду возити. Тому я був дуже щасливий, що він став в пригоді не тільки їй, а ще й близьким людям» — розповів Роман Гуцул.

Власне велосипед для жителів Куп’янська єдиний можливий транспорт, його Роман приніс під час оголошеного від «Культурного десанту» збору допомоги для жителів звільненого від окупантів міста. Волонтери кажуть, цей хлопчина став першим житомирянином, який відгукнувся на допомогу. 

«Він насправді найперший приніс велосипед, ще навіть ми не оголосили збір. Ми тільки тоді приїхали в Житомир» — розповіла волонтерка Ірина.

«Я думав, що це тільки один день, я дуже боявся, що я пропущу, тому, що в мене є велосипед і я думаю треба його здати, приїхав трохи раніше» — сказав Роман Гуцул.

Рома каже, не знав кому дістанеться велосипед, тож ще й повністю його обладнав усім необхідним. 

Та збір тривав місяць, за цей час житомиряни принесли ще кілька велосипедів та речей, згодом усе це волонтери завезли до Куп’янська. Люди тут по троху приходять до тями, але росія продовжує тероризувати мешканців. Чи не щодня у місто прилітають російські ракети. Про пережиту окупацію Ганна Лук’янівна говорить не охоче, але світиться, коли розповідає про військових інтернаціонального легіону, яких першими побачила на своєму подвір’ї. Й сміється, як розпихувала персики їм по кишенях. 

Тепер Ганна Лук’янівна чекає у гості і Романа.

А розмова із Ганною Лук’янівною надихнула Романа оголосити збір серед друзів і передати ще кілька роверів для жителів Куп’янська