Доба після блекауту області: ситуація на Житомирщині

260

Вкотре енергетична система Україна піддалась жорсткому ракетному удару росії. Вчорашній вечір мало не по всій країні видався найтемнішим з початку повномасштабного вторгнення. Понад 5 годин без електроенергії залишались і житомиряни. Світло почали повертати лише після 19-ї години. 

«Вчора, о 19:30 підключили найбільшу котельню на Жуйка і змогли подати тепло на лікарні, на обласну, на нашу міську лікарню. І після цього практично всю ніч працювали наші комунальники для того, щоб запустити всі котельні» — повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

В першу чергу, після світла, до квартир житомирян намагались повернути тепло. Станом на ранок 18 котелень ще не працювали. Однак зараз кожна вже підключена до живлення. 

Так само почали повертати і воду. Наразі не працює лише декілька КНС, але, як зазначає міський голова, це не критично. Також досі немає водопостачання і в тих районах, де знову відсутня електрика. 

Більше пощастило будинкам, котрі знаходяться на одній лінії із лікарнями. Там світлопостачання з’являється досить швидко. Та вже сьогодні ввечері планують підключити усе місто.

Графіки відключень не працюють, тому що ситуація змінюється мало не кожну годину. Впливають також і погодні умови. Міський голова каже, енергетики роблять усе можливе, однак контролювати ситуацію важко. Зокрема, вже зараз основні об’єкти забезпечені першою партією генераторів.

Друга партія генераторів вже великої потужності вийшли з Туреччини 18 листопада. Не краща ситуація залишається і в області. Найскладніша ситуація на півночі. 

Та гарантувати повне підключення області поки не беруться. Віталій Бунечко зазначив, ситуація залишається стабільно важко контрольованою. Для тих, хто вже дуже довго без світла, цілодобово відкриті пункти Незламності, тож влада закликає користуватися ними. Таким пунктом у Житомирі є і міська рада, обіцяють також допомогти кожному зарядитися та обігрітися. Однак зазначають, ситуація може бути ще гіршою, тож ми маємо звикати та пристосовуватися до таких умов