Правоохоронці Житомира влаштували флешмоб в рамках акції «16 днів проти насильства» (ВІДЕО)

485

Зупинити насилля закликали правоохоронці Житомира на головній пішохідній вулиці міста. Поліцейські влаштували тематичний флешмоб в рамках початку акції «16 днів проти насильства».

Усім, хто проходив повз, правоохоронці роздавали інформаційні бюлетені, а маленьким житомирянам кульки помаранчевого кольору. Адже саме він символізує протидію насильству, а також світле та вільне від жорстокості майбутнє. Також з усіма охочими служби працювали особисто.

Випадків домашнього насильства, зазначають правоохоронці, із початком повномасштабного вторгнення побільшало. Пов’язують це із ситуацією в країні, адже кожен переживає це по-різному. За 10 місяців по Україні зафіксовано понад 256 тисяч звернень. Деякі зафіксовані на Житомирщині.

Багато людей, котрі піддаються домашньому насильству, замовчують це. Тож насправді таких випадків набагато більше. Часто люди не знають куди звертатися, однак кожен має право на безоплатну правову допомогу.

Наразі фахівець каже, найбільше звертаються жінки. За рік по допомогу до центру надійшло понад 100 звернень. Тож своїм флешмобом правоохоронці хотіли показати, що про насильство говорити не соромно, замовчування лише погіршить ситуацію. Розірвати коло насильства можна лише говорячи про це.