Як за два кліки можна заощаджувати енергоресурси України (ВІДЕО)

307

Щомісячно газорозподільні компанії надсилають споживачам понад 7,5 мільйонів паперових квитанцій. А за цією цифрою стоїть вирубка 750 дерев, а це майже 2 га лісу, які щомісяця знищують просто для того, щоб платіжка через хвилину після отримання полетіла у смітник. Крім цього для виготовлення паперової квитанції потрібні і енергоресурси.  

«Паперова і електронна квитанція мають однакову силу, але на друк паперової квитанції потрібні енергоресурси, які зараз надзвичайно в дефіциті. Звертаємося до наших споживачів, щоб вони були свідомими, щоб допомогли зараз і зробили малесенький свій внесок в економію важливих енергоресурсів, це світло, вода, той самий папір», — каже начальниця управління зовнішніх комунікацій АТ «Житомиргаз» Юлія Петришина.

Станом на сьогодні близько 10 тисяч споживачів вже відмовилися від електронної квитанції. Серед них і Вікторія. Дівчина розповідає, цю пропозицію побачила в особистому кабінеті й вирішила не гаяти часу, тим паче, зізнається, платіжка й справді після отримання прямує у смітник.

«Коли я власне дізналася про таку ініціативу, що можна відмовитися від паперової квитанції, я вирішила долучитися. Адже по факту, я не користуюся паперовою квитанцією, а рахунок за доставку газу він є стабільний кожного місяця. Електронна платіжка, це по-перше зручно, це швидко, вона завжди під рукою. А до того ж, відмовившись від паперової квитанції я розумію, що я економлю ресурси, які зараз вкрай необхідні наші державі у такі складні часи», — говорить клієнтка АТ «Житомиргаз» Вікторія Данилюк.

Й допомогти державі може кожен із нас вже зараз, а за потреби квитанцію кожен може роздрукувати. В компанії зазначають електронні квитанції містять всю інформацію про розподіл газу та мають таку ж силу, як паперові.

Переглянути їх можна будь-якої миті в особистому кабінеті споживача 104.ua та у мобільному додатку. До того ж в електронних сервісах 104.ua такі платіжки з’являються швидше, ніж паперові надійдуть на пошту. А відмовитися від фізичної квитанції можна в два кліки. Для цього потрібно зайти в особистий кабінет споживача на сайті 104.ua чи у мобільному додатку, далі потрібно обрати розділ «Розрахунки», поставити галочку навпроти пункту «Відмовитися від паперового рахунку» і готово! Відтепер газорозподільна компанія щомісяця формуватиме для вас електронний рахунок.