У Житомирі розгорнувся скандал через сміттєзвалище: люди проти баків у подвір’ї, тому викидають просто неба (ВІДЕО)

344

Комунальники голими руками прибирають сміття з території, котра навіть не підлягає їхньому обслуговуванню. Відходи тут почали накопичуватися декілька тижнів тому, коли з ділянки прибрали сміттєві баки. Однак люди продовжують приносити сюди свій непотріб.

Обслуговуюча компанія приїздить забирати сміття через день. Однак не втрачають можливості підкинути пакетики і жителі як приватного сектору, так навіть із сусідніх селищ, котрі проїжджають повз.

Засмічена ділянка знаходиться за адресою Героїв Пожежників 125. Поруч розташований багатоповерховий будинок. Раніше своє сміття вони залишали баках, котрі стояли на цьому місці. Та тепер, попри те, що їх тут вже немає, продовжують зносити відходи. А ось ставити сміттєзбірний майданчик у своєму дворі не дозволяють.

Ще один варіант – встановити контейнери під кожним під’їздом. Однак і це не влаштовує мешканців багатоповерхівки. Люди пояснюють це тим, що прибудинкова територія замала, а ставити баки біля дитячого майданчика не відповідає нормам.

Баки були переповнені сміттям не через мешканців будинку, запевняє Віктор Васильович. Каже, проводили експеримент і визначили, що усі близько 150-ти квартир заповнюють контейнер лише на половину. Інше залишають мешканці сусідніх будинків та батьки, котрі привозять дітей у садочок, що розташований майже у тому ж дворі. Для вирішення питання сміття мешканці мають 3 умови.

Зараз найближчий сміттєзбірний майданчик знаходиться у дворі сусідньої багатоповерхівки за адресою 3-й провулок Березівський 6. Однак місцеві проти, аби до їхніх баків зносили своє сміття та створювали звалище.

У міській раді кажуть, навіть якщо облаштувати загальний майданчик поблизу іншого будинку, користуватися ним будуть не всі і проблеми стихійного сміттєзвалища це не вирішить.

Враховуючи те, що територія сміттєзвалища, є проїжджою частиною, у міській раді кажуть, облаштовувати майданчик на цьому місці не будуть. Єдина умова – встановити контейнери у подвір’ї багатоповерхівки, адже наразі вони єдині не мають власних.

Доки тривали зйомки комунальники прибрали сміттєзвалище, однак за день, впевнені, воно буде знову. Влада переконує, готові провести ще одні збори з мешканцями, аби дійти згоди. Та в будь-якому випадку вони мають вирішити де буде встановлено сміттєзбірний майданчик для їхнього будинку.