Діти з інвалідністю та їхні батьки відволіклись від буденності за допомогою творчості (ВІДЕО)

Житомир поступово наповнюється новорічним настроєм. Вчора по місту стартували різдвяні майстеркласи. Сьогодні один з таких пройшов у підлітковому клубі «Пролісок», під час якого діти з інвалідністю виготовляли декоративні свічки.

Одним з перших свою декоративну свічку зробив Максим. Хлопчик прикрасив виріб усім, що підготували організатори, та запевняє, обов’язково знайде місце для підсвічника в себе вдома та запалюватиме кожної неділі.

«Шишки. Білий сніжок. Вишні. Горіхи. Ялинка, дзвоник», — каже учасник майстеркласу Максим.

Максим зізнається, під вогник своєї свічки планує загадати бажання, хоча зараз мріє лише про солодку цукерку. А от у своєму листі до Миколая написав вже більш важливу мрію.

Свій декоративний підсвічник зробила і Оленка. Зазначає, усе змогла сама. Також обіцяє поставити його на своєму робочому столі вдома і загадати бажання.

Такі майстеркласи, запевняють батьки, допомагають їхнім особливим діткам почуватися краще. Зізнаються, кожен з них по-різному переживає ситуацію в країні, а війна значно впливає на їхній звичний темп життя. Тому такі заходи дозволяють відволіктися та повеселитися.

Та впродовж життя, у будь-яких ситуаціях поруч з такими дітками залишаються батьки. Але їм також необхідний відпочинок і можливість відволіктись. Адже увесь цей час вони виконують надважливу роль.

Тож з метою підтримати батьків, доки дітки займались декоруванням свічок, для матусь у сусідній залі влаштували арттерапію. За допомогою кольорів та малювання жінкам вдалось відволіктися від буденних проблем та під час розмови з психологом знайти свої засоби заспокоєння. Такі заходи приурочили до Міжнародного дня людей з інвалідністю, однак самі матері запевняють, пам’ятати про таких осіб та дарувати своє піклування потрібно завжди. Тому вихованці центру отримали подарунки від міської ради, аби щодня вони могли займатися чимось цікавим.