Тепло для наших захисників: скільки коштує зимовий військовий одяг (ВІДЕО)

Зима 2023-го року обіцяє бути найскладнішою в історії незалежної України. Перші морози почались вже у листопаді. Однак в той час, коли нам холодно у своїх квартирах, Героям на передовій доводиться мерзнути в окопах та болотах. Та одягнути українського воїна у теплі речі не так дешево.

Та як би там не було, волонтери продовжують шукати можливості подарувати кожному захиснику тепло. І хоча відмічають, що потреб стало менше, все одно хлопці потребують деяких речей.

До прикладу термобілизна в одному з військторгів Житомира коштує 800 гривень. Ціна на флісові кофти стартує від тисячі, а ось куртки вже обійдуться приблизно в 3 тисячі гривень. Загалом цього разу волонтери придбали одягу на майже 8 тисяч.

А також обрали дві пари теплих штанів. Кошти на ці речі принесла Марина. Каже, збирала її родина.

І хоча віддячити вийшло, якістю речей, які придбала для військових, дівчина, зізнається, залишилась не задоволена. Адже в першу чергу переживає за те, аби хлопцям було тепло, а цей одяг таким не здається.

Та навіть така допомога, зазначає волонтер, для наших захисників є важливою. Одразу ж після закупівлі благодійники і відправили речі військовим у 3-х напрямках – Слов’янськ, Ізюм, Запоріжжя. Кажуть, зазвичай, це основні напрямки.

Загалом, ознайомившись із асортиментом магазину, ми дійшли висновку – ціни кусаються, а вибір не великий. Малих розмірів небагато, теплих рукавиць немає взагалі, а одягнути бодай одного Героя коштує приблизно 7 тисяч гривень. Це термобілизна, фліска, куртка, теплі штани, рукавиці та шапка. Тому волонтери закликають долучатися та допомагати нашим захисникам, адже вони там мерзнуть заради нас.