Благодійний фонд BGV передав партію підгузків та дитячого харчування для недоношених діток (ВІДЕО)

Ввечері 1-го березня за декілька метрів від житомирського обласного перинатального центру впали російські бомби. Внаслідок удару заклад зазнав серйозних пошкоджень.

«Вибиті вікна, двері, багато інших руйнувань всередині приміщень, обладнання постраждало. Працювати на наших поверхах було неможливо», — каже медичний директор КНП «Обласний перинатальний центр» Олена Астрейко.

Тоді закладу довелось переїхати в укриття, де працювали впродовж 3-х місяців. Та навіть в таких умовах «лелеки» змогли подарувати життя 289-ьом малюкам. Загалом же з початку повномасштабної війни у перинатальному центрі народилось 1400 маленьких українців та українок. Однак демографічна ситуація важка по всій країні.

«На превеликий жаль, зменшалась кількість народжених дітей і збільшилась кількість недоношених немовлят. Швидше за все, це пов’язано із стресом, які переживають наші вагітні, і з станом, котрий є навколо на сьогоднішній день», — говорить депутатка Житомирської обласної ради Валентина Донець.

Лише у цьому перинатальному центрі за час війни народилось майже 200 недоношених діток, 60 з яких важать до півтора кілограма. Відділення реанімації новонароджених досі облаштовано в укритті. І дістати речі першої необхідності для таких малесеньких діточок вкрай важко.

«Вони потребують особливого харчування, особливих умов виходжування, особливих засобів виходжування, зокрема підгузків. Дуже важко на сьогоднішній день дістати підгузки для діток, які від 500 г і більше», — повідомила депутатка Житомирської обласної ради Валентина Донець.

Тож саме таку допомогу надав Житомирському обласному перинатальному центру благодійний фонд BGV Геннадія Буткевича, котрий розпочав свою діяльність з початком широкомасштабного вторгнення.

«Основним напрямком діяльності нашого фонду ми обрали саме благодійну гуманітарну допомогу для новонароджених дітей. На Житомирський обласний перинатальний центр ми сьогодні відправили велику партію підгузків для недоношених дітей. Це діти, які важать до 1-го кілограму, всі недоношені діти привозяться тільки в обласні перинатальні центри. Також ми передали партію дитячого сухого молоко», — розповідає депутатка Житомирської обласної ради, представниця БФ BGV Геннадія Буткевича Поліна Алдошина.

Благодійна допомога, додають представники Фонду, включає ще засоби гігієни та догляду за шкірою. У медичному закладі кажуть, саме за підтримки волонтерів, міжнародних партнерів та благодійних організацій вдалось оперативно відновитися та надалі рятувати маленькі життя.

«Завдяки нашій державі, нашим партнерам, благодійним фондам, на сьогоднішній день ми можемо казати, що всі пацієнти нашого перинатального центру забезпечені всім, щоб ми могливчасно, на високому рівні, надати допомогу нашим вагітним та малесеньким новонародженим», — говорить медичний директор КНП «Обласний перинатальний центр» Олена Астрейко.

А самі немовлята забезпечені необхідними речами на місяці.

«Ми дуже вдячні і Геннадію Буткевичу, і усім працівникам фонду, які працювали в цьому напрямку, німецьким нашим партнерам, які долучилися до цієї гуманітарної допомоги. Сьогодні наші немовлята забезпечені не на дні, а на тижні, я думаю, на місяці, через те, що ми отримали цю допомогу у достатній кількості», — сказала депутатка Житомирської обласної ради Валентина Донець.

Окрім допомоги недоношеним діткам, фонд BGV спільно з німецькими донорами реалізовують всеукраїнську програму підтримки новонароджених малюків, в рамках якої сім’ї із новонародженими дітьми отримують спеціальні відбувається роздача наборів із найнеобхіднішими товарами для перших місяців життя для малюків. Один такий набір вартує біля 3000 грн і містить підгузки, пелюшки, дитячі пляшечки для годування, одяг, засоби гігієни, пустушки та інше. За кілька місяців роботи ось таку допомогу отримали 20 тисяч сімей із новонародженими у 22 областях. Набори із дитячими товарами доставили у майже 2000 населених пунктів по всій Україні.

«Ми вже реалізували 20 тисяч таких наборів. І в грудні ми плануємо розширити цю акцію і ця кількість буде збільшена ще на тисяч 10», — зазначає депутатка Житомирської обласної ради, представниця БФ BGV Геннадія Буткевича Поліна Алдошина.

Тож благодійники закликають молодих матусь заходити на офіційний сайт та реєструватися, аби також отримати свій набір із найнеобхіднішим для малюків. Самі ж волонтери кажуть, зупинятися не планують і надалі будуть шукати ще більше можливостей, аби продовжувати підтримувати найменших українців.