На сесії Житомирської обласної ради депутати підтримали звернення за заборону УПЦ (ВІДЕО)

Заборона діяльності релігійних організацій Української православної церкви московського патріархату – питання, яке стало спірним у суспільстві, ще до повномасштабного вторгнення. Сьогодні відповідне звернення було винесено на сесію Житомирської обласної ради.  

Томос про автокефалію об’єднання Православної церкви України було підписано 5 січня 2019 року. Майже 6 тисяч парафій перейшли відразу до ПЦУ, а парафії московського патріархату отримали можливість самостійно обирати свій релігійний центр. Та після вторгнення росії в Україну, питання про припинення існування УПЦ загострилося. Тому відповідний проєкт рішення внесла депутатка фракції «Європейська Солідарність» Тетяна Парфентієва.

Заступник голови обласної ради Володимир Ширма рішення депутатів, які проголосували «ЗА» називає виваженим та консолідованим, але заборонити діяльність УПЦ поки не можуть, адже потрібно це зробити на законодавчому рівні.

Нещодавно одна із громад області намагалася припинити діяльність московської церкви. Конфлікт між селянами триває давно, і нині, в час війни питання залишається відкритим. Все, до чого прийшла громада – це опломбувати церкву доки у юридичних питаннях не розбереться влада.

Про те, що питання складне та суперечливе говорить і депутатка Тетяна Парфентієва, але перший і важливий крок до вирішення його, вже зроблено.