Вночі на Житомирщині військові збили іранський дрон, а поліцейським повідомили про уламки ракет (ВІДЕО)

О пів на другу ночі на Житомирщині оголосили повітряну тривогу, сповіщення про небезпеку отримало ще кілька областей, а усе через ризик застосування дронів-камікадзе. Утім Збройні Сили успішно «приземлили» іранські безпілотники.

«Сьогодні вночі було збито «шахід» нашою 115-ю бригадою територіальною обороною, зараз вже можу це сказати, бійцями на Півночі області і дійсно хочу відмітити роботу військових, вчора по всій Україні жоден «шахід» не досяг своєї мети, в тому числі, який о 2-й ночі літав нас на Півночі нашої області», — розповів начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

Помітили рух дрону у бік області, коли він перетнув кордон Житомирщини та Київщини. Куди тримав рух «шахід», натякають у військовій адміністрації, здогадуються, утім задля безпеки подробиці не розголошують.

Лише додають, що збили іранського безпілотника на Коростенщині. Днем раніше у поліцію надійшов ще один виклик від жителя села Світин, що неподалік Житомира. Чоловік повідомив, що на його городі утворилась вирва, а в ній він помітив уламки ракети.

У поліції припускають, уламки, які біля свого будинку знайшов чоловік можуть належати ракеті, свист якої пообіді в понеділок чули усі житомиряни.

Правоохоронці уже опитали свідків й задокументували воєнні злочини росії проти України й відкрили кримінальне провадження. Водночас зазначають, ані чоловік, ані сусіди травм не отримали, уцілів і будинок.