Затримали «на гарячому»: як у Житомирській області підприємець намагався відкупитися від чиновника (ВІДЕО)

200 тисяч гривень, аби посадовці «заплющили очі» на порушення. Так, у Житомирській області приватний підприємець намагався відкупитися від вимогливого чиновника. Утім останнього «на гарячому» вже затримали працівники ДБР. 

«Затримано заступника начальника одного з управлінь державної податкової служби в Житомирській області. Справа в тому, що цей посадовець відповідав за надходження до бюджету акцизного збору з певної групи товарів і, як виявилося, вимагав гроші у приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності.

Гроші сам підприємець мав заплатити за те, що податківці, нібито, «заплющать очі» на порушення норм податкового законодавства, які були виявлені під час перевірки підприємства. ДБР затримало посадовця під час отримання 200 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Зараз триває досудове розслідування, готується підозра і готується також обрання запобіжного заходу. Я також нагадаю, що кримінальне провадження відкрито за статтею одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднаному з вимаганням, і санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна», — повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.