Борису Тену 125: у Житомирі вшанували пам'ять видатного поета (ФОТО)

Борису Тену 125: у Житомирі вшанували пам'ять видатного поета (ФОТО)

125 років із Дня народження Бориса Тена. Житомиряни вшанували пам’ять видатного поета й перекладача. Поклали квіти до пам’ятної дошки на будинку, де жив Борис Тен. Зараз ця вулиця названа його іменем. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Також, поклали квіти до пам’ятника видатного діяча. Долучились учні ліцею №24: в закладі до річниці від дня народження поета проводять тематичні уроки, читають твори Бориса Тена.

Вчитель зарубіжної літератури ліцею №24 продекламува уривок із поезії митця про наше місто.

«Чудово, коли діти вивчають творчість наших класиків, знають їх, шанують таких великих житомирян як Борис Тен. Це і щира праця вчителя, вдячна за такий цікавий підхід до дітей та навчання», — сказала Марія Місюрова, заступниця міського голови.

Довідково: Микола Васильович Хомичевський обрав літературний псевдонім — Борис Тен на честь давньої грецької назви Дніпра: «Бористен».

Борис Тен — володів більш як вісьмома мовами (за деякими даними — й одинадцятьма!). Член Спілки письменників України, Лауреат премії імені Максима Рильського за досягнення в галузі художнього перекладу.

Творчий шлях Бориса Тена призупинився із Другою світовою: письменник потрапив до табору в Німеччині. Після 1945-го повернуся до міста, де минули його студентські роки — до Житомира.

Тут — працював в облмуздрамтеатрі, заснував хор «Льонок», викладав латинську мову в інституті іноземних мов (нині — ЖДУ імені Франка). Очолював обласне літературне об’єднання Житомирщини.