У Житомирі нагородили громадянина Швейцарії, який з перших днів війни організував евакуацію та лікування онкохворих дітей та їх родин

У Житомирі нагородили громадянина Швейцарії, який з перших днів війни організував евакуацію та лікування онкохворих дітей та їх родин

Сьогодні під час 14-го засідання Наглядового комітету проєкту «Енергоефективність у м. Житомирі», що впроваджується за підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO), міський голова Сергій Сухомлин нагородив відзнакою «За заслуги перед містом Житомиром» ІІІ ступеня громадянина Швейцарії Александера Люхінгера (Alexander Lüchinger). Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«За власної ініціативи, заручившись підтримкою європейських урядовців, Александер з перших днів війни організував на безоплатній основі трансферт, лікування та проживання онкохворих дітей та їх родин у Швейцарській Конфедерації. Така самовідданість, небайдужість до долі нашого народу однозначно заслуговує на відзначення», – наголосив під час вручення Сергій Сухомлин.

Також Александер Люхінгер є консультантом проєкту «Енергоефективність у м. Житомирі», який з травня 2015 року реалізовується Житомирською міською радою, Міністерством розвитку громад та територій України, Державним секретаріатом з економічних питань Швейцарської Конфедерації (SECO) та КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради.

Довідково. Проєкт “Енергоефективність у м. Житомирі” складається з декількох компонентів, першим з яких є впровадження та реалізації системи управління якістю та сертифікації для муніципалітетів і регіонів Європейська енергетична відзнака (ЄЕВ).

Другим компонентом проєкту передбачено термомодернізацію п’яти будівель дитячих садків (№№ 44, 46, 52, 56 та 73) та реконструкцію системи централізованого теплопостачання міста (заміна теплових мереж, встановлення індивідуальних теплових пунктів та побудова твердопаливної ТЕЦ електричною потужністю 1,2 МВт та тепловою 7,1 МВт).

Третій компонент проєкту передбачає розвиток інституційної спроможності КП «Житомиртеплокомуненерго» та Житомирської міської ради.