У Житомирі Олександр Педан провів НЕлекцію для дітей та дорослих: про що говорили (ВІДЕО)

Поговорити на серйозні теми по-дитячому. Це про НЕлекції з Олександром Педаном і перше питання до дітей чи знають, що таке граната Ф1.

Школярі уже знають як виглядають гранати і що це, на скільки метрів відлітають уламки, що таке розтяжка і війна. А от як не потрапити у пастку ворога, відомо не усім, навіть коли здається, що вже усе знаєш. Тож цього разу для дітей волонтери та український шоумен підготували не просто лекцію, а й гру, яка має закріпити знання.

«Ми вважаємо, що таку серйозну інформацію, треба легко подавати. Тому вони ганяють по квестам, закріплюють усе, що зрозуміли», — говорить український шоумен і телеведучий Олександр Педан.

Й дітей такий вид розмови усе ж більше заохочує. П’ятикласниця Даша зізнається, передусім хотіла побачитися із Педаном, але вже на початку розмови стало цікаво й те, про що він розповідає.

НЕлекції з Педаном це не лише про мінну безпеку, а й про стрес у дітей і як його розгледіти батькам.

«Щоб діти і батьки розуміли, що почувати стрес це нормально і в батьків, і в дітей. Часто батьки забувають про те, що діти такі самі люди, вони так само нервуються, і ось ці всі закиди, що який стрес в дитини в 12 років, вона просто не хоче вчитися, це не є правильним, і ми розповідаємо про це», — розповів український шоумен і телеведучий Олександр Педан.

Послухати НЕлекції з Педаном зібралося три сотні дітей, батьків та педагогів. Для останніх, поки діти гралися, зробили такий собі «відкритий» мікрофон, аби врешті-решт те, що публікується у соцмережах освітяни й батьки проговорили наживо.

А ще мотивує дітей займатися спортом і не полишати навчання й зізнається, відповіді школярів приємно дивують, коли запитуєш для чого потрібно вчитися.

Створювала усю цю програму для дорослих та дітей команда волонтерів з ЮНІСЕФ та UMIND. Житомир став 12-м містом, яке почуло НЕлекції з Педаном. Волонтер каже, коротку інформацію ті, хто не потрапили на зустріч наживо, можуть знайти у телеграмі, а от дітям радять не закриватися у собі і якщо вони не можуть відверто поговорити із батьками про свій стрес, просять звертатися до професіоналів на гарячу лінію, розмова анонімна – а дитині неодмінно стане легше.