БФ BGV Геннадія Буткевича та «Чисті Серцем» забезпечать 20 тисяч літніх людей Житомирщини продуктами (ВІДЕО)

Зараз Україна переживає надважкі часи. І допомоги потребує кожен громадянин, а особливо малозахищені верстви населення, такі як люди літнього віку. Саме для того, щоб підтримати найстарших, стартує великий регіональний проєкт «Важливий кожен».

«Так ініціатива фонду BGV Геннадія Буткевича, фонду «Чисті Серцем», за підтримки МЗС України, дозволяє сьогодні підтримати нашим земляків, підтримати тих, котрі сьогодні цього потребують. Особливо, це люди старшого віку», — каже Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Лише у Житомирській області проживає близько 120-ти тисяч літніх людей віком 70+, 20 тисяч з них – проживають самі. Саме на них націлений проєкт «Важливий кожен». Напередодні різдвяних та новорічних свят таких людей планують забезпечити комплексними продуктовими наборами.

«В нас продуктові набори складаються з таких позицій: рис, макарони, сіль, олія, чай та інше. Орієнтовна вартість одного такого набору складає 500 гривень», — зазначає депутатка Житомирської обласної ради, представниця Благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

Благодійний фонд «Чисті Серцем», котрий долучився до ініціативи, надає допомогу українцям не вперше, однак такий проєкт для них є одним з найбільших. Своєю головною метою вважають надання літнім людям можливості заощадити будь-яку копійку, яка є вкрай важливою у такий час.

«Ми не можемо допомогти людям усім, зараз проблеми і з світлом, і з теплом. Але у цьому випадку ми можемо допомогти людям зекономити певні кошти, особливо людям похилого віку, у котрих і пенсії мінімальні. Ця допомога, котра зараз приїхала на Житомирщину, це допомога від Китайської народної республіки. За останній місяць вони нам поставили більше тисячі тон продуктів на Івано-Франківськ, а вже звідти вони розподіляються у різні регіони України, зокрема і на Житомирщину», — розповідає співзасновник Фонду «Чисті серцем» Василь Вишиванюк.

Наразі стартує лише перший етап проєкту, у рамках якого фонди «Чисті серцем» та BGV зібрали та передають житомирським територіальним громадам 20 тис. продуктових наборів. Частина з них буде роздаватися централізовано, про що мешканців повідомлять представники сільських, селищних та міських рад. Частина буде доставлена пенсіонерам адресно. Однак далі благодійники мають ще більш амбітні плани.

«Наступний етап акції ми плануємо здійснити до Великодня. І загалом в наших планах є 100 тисяч наборів. Звичайно, це план великий, перспективний. Тому акція «Важливий кожен» показує, що кожний громадянин для нас важливий і взаємопідтримка та допомога у такий важкий час, я вважаю, що це обов’язок всіх нас, хто може це зробити і допомогти», — каже Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Для того, щоб мати можливість масштабувати проєкт та допомогти якомога більшій кількості старших мешканців Житомирщини, ініціатори проєкту також закликають регіональний бізнес і всіх небайдужих долучатися.

«Ми плануємо продовжувати цей проєкт, зараз стартує тільки перший етап. Тому ми запрошуємо житомирський бізнес, житомирські громадські організації, небайдужих громадян долучатися до нього, заходити на платформу, долучатися до роздачі, можливо, доходити до тих людей, котрих знають особисто, і допомагати всім», — сказала Народна депутатка України Тетяна Циба.

Долучитися до ініціативи може як регіональний бізнес, так і фізичні особи. Для цього благодійники створили спеціальну платформу «Важливий кожен», на якій всі охочі можуть обрати для себе зручний варіант допомоги:можна, наприклад, передати у рамках ініціативи партії продуктів харчування або пожертвувати фінансові кошти для придбання продуктових наборів пенсіонерам Житомирщини, таким чином роблячи свій вклад у благодійну програму.