Як прохання написати листи перетворилося у тисячний збір: житомирські учні зібрали допомогу для Харківщини (ВІДЕО)

Коробкам і подарунковим пакетам тут не видно кінця-краю. Усередині – іграшки і солодощі й усе це зібрали школярі та вихованці садочків Житомира для дітей Куп’янська.

«Тут і розвивальні ігри, які розвивають інтелект, і насичують цікаве дозвілля, все різноманіття ігрового середовища, воно тут представлене», — каже директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

Збір тривав близько місяця, розповідають у департаменті освіти, і набрав шалених обертів. Іграшок планували зібрати на 600 дітей, утім юні житомиряни принесли утричі більше. А до акції долучилися не лише діти, а й батьки та навіть військові.

Гігієнічні набори для людей передала й одна із житомирських церков, іграшки привезли і з Городецької громади, що за 100 кілометрів від Житомира. Там кажуть, коли почули про збір, відразу оголосили його і в себе.

Подарунки для дітей із своїми однокласниками збирав і 10-річний Ян. Хлопчик сам переселенець із Харківщини, тож не з чуток знає як важлива підтримка тим, хто продовжує жити у себе вдома попри обстріли. Особливо дітям.

«Я боявся дуже і хотів, щоб був мир. Тож ми збирали листівки, подарунки і солодощі, щоб у них була радість, тому що там йде війна, там магазини не працюють і ми їх трошки так підтримаємо», — сказав школяр 32-го ліцею, переселенець з Харківщини Ян.

Своїми іграшками, розповідає 11-класник Віталій, поділилася і його 5-річна сестричка. Каже вона віддала усе, коли почула кому їх відвезуть, сам же взявся за солодку частину пакунка.

Однокласницям Віталія важко стримати сліз, коли згадують, як усією школою збирали допомогу.

Й до завдання по збору іграшок діти підійшли дуже відповідально. Подарунки запакували у святковий папір або у подарункові пакети з бантиками. А слова своєї підтримки дітям написали і трійнятка Даша, Саша та Маша.

У департаменті освіти кажуть, діти окрім іграшок намалювали й написали шалену кількість листів із побажанням, один із них зачитують і нам.

А вже на день Святого Миколая усі ці подарунки отримають діти Куп’янська.