«Війна написана в листах» — відбувся благодійний захід, організований Спілкою Жінок Житомирщини та БФ «Україна для тебе» (ФОТО)

«Війна написана в листах» — відбувся благодійний захід, організований Спілкою Жінок Житомирщини та БФ «Україна для тебе» (ФОТО)

До Дня Збройних сил України для поранених військовослужбовців, котрі лікуються в області міськими публічними бібліотеками ЛІТтера була організована акція «Живі листи», які читали на заході. Благодійну акцію організували задля збору коштів на створення кімнати психологічного розвантаження. Діти військових, матері, дружини читали листи, ділилися емоціями та переживаннями. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Ця історія почалася у червні, коли я відвідала військовий шпиталь. Зараз дуже важлива підтримка Захисників, тому, ми поставили задачу зібрати кошти на приміщення, в якому військові могли б відпочити, випити кави і просто поговорити», — поділилася Юлія Бічук, засновниця БО «БФ «Україна для тебе».

«Листи — це особлива місія. В нашому дитинстві ми усі чекали листи, вони мали особливу атмосферу, це була новина, їх чекали, відчували особливий запах. Те, що ми не можемо проговорити, ми викладаємо в листах. Нами і дітьми було написано близько 800 листів, у переважній більшості — це слова вдячності», — говорить Лариса Харчук, керівниця ГО «Спілка жінок Житомирщини».