У Житомирі стартував Чемпіонат зі швидкочитання серед дітей віком від 7-ми до 12-ти років

Юний житомирянин по команді старається швидко прочитати якомога більше слів за хвилину, адже так він зможе стати Чемпіоном з швидкочитання. Результат – 105 слів. Такий конкурс проводить Управління культури Житомирської міської ради.

Конкурс триває в рамках Національного тижня читання. Позмагатися можуть діти віком від 7 до 12 років. Спробувати свої сили за пропозицією класного керівника вирішила і 9-річна Оленка.

Дівчинка говорить, улюбленого жанру літератури не має, читає усе. Свої шанси оцінює досить позитивно, однак запевняє, перемога не головне.

10-річний Даня також серед учасників. Хлопчик навчається у 4-му класі і з читання має 12 балів, тому вирішив не прогавити можливість перевірити себе.

Лише за перший день конкурсу комісія зареєструвала близько 30-ти дітей. Кожен приходить заради різної мети, однак свою місію, говорять організатори, виконали.

Взяти участь у конкурсі можна 16, 20 та 21-го грудня з 14-ї до 17-ї години. Реєструватися можна одразу на місці. Фінал проходитиме 26-го числа, призерів обиратимуть у різних вікових категоріях. На переможців чекають кубки та, звичайно, книжки.