У Житомирі підписали меморандум про співпрацю з МБФ «Ґлорі Юей», аби закупити мініелектростанцію (ВІДЕО)

Електросистема України, а зокрема і Житомира, залишаються у важкому стані, а ворог не полишає спроб знищити об’єкти живлення. Для деяких установ роботи генераторів не завжди вистачає, тож потрібні більш вагомі технології. Саме такі можуть з’явитися у Житомирі. Вчора міський голова підписав меморандум про співпрацю з міжнародним благодійним фондом «Ґлорі Юей», який прагне допомогти закупити мегаватну газову мініелектростанцію.

Зараз черга на отримання такого обладнання 8-10 місяців. Однак представники благодійного фонду запевняють, є можливість отримати мініелектростанцію раніше.

Задля закупівлі такої установки благодійники планують залучати міжнародних спонсорів та партнерів. Вдалий досвід у такому проєкті вже має Ірпінь, тож наслідуючи його приклад, те ж саме хочуть зробити і для Житомира.

Вартість такої станції залежить від комплектації, та ціни стартують від 600 тисяч євро. В першу чергу, придбати таку установку планують для медичних закладів міста.

Дана установка, окрім того, що своєю потужністю готова виробляти 1 МВт, вона ще виробляє тепло. До того ж дозволяє економити.

Розпочали збирати кошти на когенераційну станцію благодійники вже зараз, аби якомога швидше передати її Житомиру.