У Житомирі відбулася прем’єра новорічної вистави «Королівство веселих нот, або як блогери країну врятували» (ФОТО)

У Житомирі відбулася прем’єра новорічної вистави «Королівство веселих нот, або як блогери країну врятували» (ФОТО)

У Палаці культури відбулася прем’єра новорічної вистави «Королівство веселих нот, або як блогери країну врятували». Режисери казки — Заслужені артисти України Петро Авраменко та Олена Заведія. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Музична казка, у якій йдеться про прекрасну, щасливу країну «Королівство веселих нот». Жителі країни уміють веселитися, танцювати та робити усіх щасливими. Та у казці, як і у житті — з’являється злий Грюк, який ненавидить музику та намагається знищити усе прекрасне. Об’єднавшись у піснях, танцях та радощах вдається перемогти злого Грюка.

«Як ніколи, сьогодні нам потрібен позитив, як для дітей, так і для дорослих. Діти мають бути щасливими, для цього потрібно веселитися і радіти життю. Війна диктує такі умови, що усе потрібно робити швидко, буквально за 1 місяць нам вдалося створити і презентувати казку», — каже Петро Авраменко.

У виставі задіяно багато дитячих колективів: ансамбль сучасного танцю «Фантазія», керівник Тетяна Черняєва; народний ансамбль танцю «Зоряні роси», керівник Алла Незвецька; театральна майстерня «Драма», керівник Володимир Вербельчук та студенти кафедри мистецтв Житомирського державного університету ім. І. Франка. Тексти усіх пісень написані Петром Авраменком та записані у виконанні колективу КЗ «Палац культури».  

«Звичайно при створенні вистави труднощів було чимало — постійні тривоги, проблеми з електропостачанням і звичайний людський фактор, коли батьки хвилюються за дітей. Але неймовірне бажання дітей створити чудо та дарувати радість на новорічні свята усім житомирянам перемогли. Репетиції проводилися в Палаці культури, але за тривоги ми продовжували працювати у сховищі. Ми безмежно вдячні усім причетним за можливості творити в такий важкий час для країни. І пам’ятайте — добро завжди перемагає зло!», — говорить Олена Заведія.