«Поруч» знову на Житомирщині: в селі Садки відбулося два заняття (ФОТО)

«Поруч» знову на Житомирщині: в селі Садки відбулося два заняття (ФОТО)

На Житомирщину повертаються заняття спільного проєкту МОН і ЮНІСЕФ – «Поруч», який має на меті забезпечити психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, які постраждали від війни. Про це повідомляє Житомирська обласна асоціація футболу.

У навчальному закладі села Садки, що на Житомирщині днями відбулося два заняття проєкту «Поруч», частина з яких пройшла у бомбосховищі через повітряну тривогу.

Діти почергово займалися із психологом, грали у рухливі ігри з футбольним м’ячем та слухали медичного волонтера, який розповів і продемонстрував, що робити у випадку травм.

«Проєкт “Поруч” має на меті надати психосоціальну підтримку дітям за допомогою спорту, зокрема футболу, як інструменту досягнення цілей. Фізична активність допомагає зменшити тривогу та покращити емоційний баланс. Такі заняття є профілактикою посттравматичного стресового розладу. Не дивлячись на тривогу, ми працювали в укритті, бо ми незламні, саме так говорять діти», – розповідає психолог проєкту Алла Буніс.

Проєкт по всій області проводить Житомирська обласна асоціація футболу. Спортивну складову реалізують благодійний фонд «Розвиток футболу України» у партнерстві з Українською асоціацією футболу та за підтримки Дитячого фонду УЄФА.

Із питань організації занять у навчальних закладах звертайтесь: координатор проєкту в Житомирській області Руслан Маєвський (067 264 87 50).