Скільки коштує ялинка у 2022-му році та як житомиряни святкуватимуть новий рік (ВІДЕО)

100 гривень і новорічна красуня прикрашає ваш дім. Поблизу ринку вулиця уже заповнена головною новорічною прикрасою. Тут торгують як приватні підприємці, так і лісівники. Останні кажуть – у них придбати ялинку можна значно дешевше.

Загалом в області 126 торгівельних майданчиків саме від лісництв і власне усі законні ялинки підприємці купують у лісівників, але от ціна подекуди значно різниться. Це також залежить і від перевезення, висоти та об’єму ялинки пояснюють продавці.

Олександр в першу чергу демонструє законність ялинки, яку продає, на ній – штрих код із номером. Тим часом у лісництві кажуть, лише від старту продажів на ринках зафіксували 41-у незаконно зрізану ялинку.

У лісовому господарстві пояснюють, ялинки, які мають штрих-код – вирощувалися спеціально для новорічних свят, тож жодне здорове дерево у лісі – не постраждало. Та й перевірити добросовісного продавця можна у кілька кліків на телефоні.

А от за штучні ялинки викласти з кишені доведеться щонайменше 500 гривень і чим вона вище, тим вище і ціна. Та є й інші види новорічних дерев: виготовлені із гілок вручну, за це теж заплатити потрібно буде більше. А ще купити ялинку можна у горщику і згодом зможете висадити її у своєму дворі, але для цього потрібно приділяти дереву увагу.

Зараз на ринку людей небагато, здебільшого майбутні покупці придивляються до живих дерев. Лісівники кажуть, сьогодні продали 10 ялинок та сосен, а от бум чекають 25 грудня. Тим часом житомиряни пояснюють чому обирають саме живе дерево.

Житомиряни зізнаються, війна змусила ще більше цінувати рідних, хтось чекає своїх чоловіків бодай на день, а ялинку купують лишень заради дітей.