Реконструкція трубопроводу на завершальному етапі: коли відключатимуть воду для його під'єднання (ВІДЕО)

197

Реконструкція трубопроводу у Житомирі на вулиці Короленка вже на завершальному етапі. Ремонт розпочали ще у листопаді, на сьогодні, виконано 70% робіт. Затягнувся процес, каже директор водоканалу через ряд причин.

«На жаль, ви памятаєте були ситуації з блекаутом, відключенням електроенергії. І як ви зараз можете бачити є складна ситуація з житловою забудовою, виявилось, що водопроводи проходять під житловими будинками. І необхідно було додавати спеціальні роботи та проводити переговори з мешканцями будинків, щоб можна було зробити роботу на їхніх подвір’ях із подальшим відновленням та відшкодуванням», — говорить директор КП «Житомирводоканал» роман Ілик.

У водоканалі запевняють, до Нового року будівельні роботи завершать. Водночас попереджають, щоб переключитись на новий трубопровід, потрібно буде відключити водопостачання. Це робитимуть після свят.

«Ми не плануємо відключення на свята, Новий рік. Ми завершим всі будівельні роботи і після цього в січні, по завершенню свят, плануємо робити переключення. Буде відключення близько доби, яке потребуватиме зливу води з системи та перепідключення труб. Звичайно, обов’язково, всіх попередньо повідомимо. На Новий рік тиск буде стабільний», — каже директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик.

На цій ділянці лопату з рук працівники не випускають вже 2 тижні. Кажуть, хочуть виконати усе якнайшвидше задля комфорту людей. Підрядники запевняють, вкластись у терміни досить важко.

«Проходимо вулицю Короленка методом санації, прокладаємо новий поліетиленовий трубопровід діаметром 900мм. На цій ділянці маємо дуже багато переходів інших мереж, як кабельні, каналізаційні, водяні. Майже все копаємо вручну. Обіцяли 25 грудня, але технічно неможливо встигнути, бо в нас багато невідповідностей з плановими роботами. Ми зараз знаходимо кути, які були попередньо відсутні, бо ми не знали про них поки не розкопали трубу», — зазначив виконроб ТОВ «КСМ-ГРУП» Євгеній Горщук

Загалом реконструкція 10-кілометрового трубопроводу вартує 5 мільйонів доларів, ці гроші – кредит від Світового банку.