Громада Житомира та Ґміна Равич стали партнерами (ФОТО)

Громада Житомира та Ґміна Равич стали партнерами (ФОТО)

Сьогодні Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та бурмістр Ґміни Равич Гжегож Кубік підписали угоду про партнерство. Відповідне рішення підтримали попередньо члени виконавчого комітету міської ради. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Історія стосунків з невеличким польським містом з великим серцем почалася з перших днів повномасштабного вторгнення. Від 24 лютого Равич прийняв 650 українських жінок. «Це місто формувало і надавало допомогу, шукало партнерів, аби зібрати гумвояж для Житомира. Вражений, наскільки близько до серця польський народ взяв наш біль. І наскільки активно кинувся допомагати», — сказав під час онлайн зустрічі міський голова. 

За час співпраці Равич сформував і передав Житомиру 50 тон гуманітарної допомоги. У Ґміні діє центр підтримки для українських жінок та дітей. Вимушені переселенці отримують підтримку, психологічну допомогу, їм допомагають знайти себе на новому місці. 

«Ми робимо все, аби українці почувалися як удома», — зазначив пан бурмістр.

«Щаслива від того, що два міста, де знаходиться моє серце, сьогодні стали партнерами. Сподіваюся, ця співпраця триватиме роками», — сказала Вікторія Ємець, українка, котра стала почесним амбасадором між Равичем і Житомиром.

«Дякую, Равич! Всім, хто не лишив на самоті наших жінок і дітей. Хто збирав і формував гуманітарні вантажі. Дякую за політичну, моральну, духовну підтримку і за те, що ми єдині у цій боротьбі!», — подякував місту-партнеру Сергій Сухомлин.