В Ушомирській громаді зупинили вантажівку, водій якої преревозив соснові колоди без відповідних документів

В Ушомирській громаді зупинили вантажівку, водій якої преревозив соснові колоди без відповідних документів

26 грудня правоохоронці зупинили вантажівку, в якій перевозились соснові колоди. Однак документів, що підтверджували б легальність деревини, у водія не було. Нині триває встановлення всіх обставин. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Увечері поліцейські відділу організації діяльності груп реагування Управління превентивної діяльності ГУНП під час відпрацювання Коростенського району, поблизу с. Бондарівки, зупинили вантажівку з деревиною. За кермом транспортного засобу перебував 58-річний житель Олевської громади.

Під час огляду правоохоронці виявили, що у причепі знаходяться соснові колоди обсягом близько 30 м3. Документів, що підтверджували б законність походження та перевезення деревини, керманич вантажівки не надав», – йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна Коростенського РУП. Поліцейські задокументували всі обставини та вилучили автомобіль з вантажем.

Нині слідчі проводять перевірку у рамках відкритого кримінального провадження з попередньою правовою кваліфікацією події – ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.

Законодавством таке правопорушення карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.