Про свою роботу прозвітував секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда (ВІДЕО)

Усе, що планували на 2022-й рік довелося відтермінувати, а працювати довелося по-новому. У секретаря міської ради свої обов’язки, у тому числі контролювати чи є кворум депутатів для проведення сесій та комісій. Богдан Коляда зізнається, було складно, бо багато депутатів вступили до лав ЗСУ, але вихід із будь-якої ситуації знаходили.

«Дехто від’їжджає десь постійно із гуманітарними місіями. Іноді бували випадки, коли одного-двох депутатів не вистачало, то доводилося видзвонювати, просити, входити в розуміння. Дехто покидав свої справи, які були заплановані, й вирушали на сесії, на комісії, щоб був кворум», — каже секретар Бердичівської міської ради, партія «Слуга Народу» Богдан Коляда.

За рік у міській раді провели 12 сесій й загалом ухвалили 219 рішень. Основні стосувалися допомоги Збройним Силам України та переселенцям. Богдан Коляда зізнається, на початку не було поняття - наша чи ваша громада, допомагали усім, хто потребував.

«Громада почала працювати більш розширено тому, що деякі рішення приймались, які не стосувалися нашої громади, мається на увазі підтримка так само Збройних Сил України в інших регіонах. Це вперше, чесно кажучи, відбулося в історії», — говорить секретар Бердичівської міської ради, партія «Слуга Народу» Богдан Коляда.

Та підтримували армію не лише за рахунок місцевого бюджету. Професійні спортсмени, депутати та просто ті, хто мали бажання, влаштовували спортивні змагання й турніри з футболу, баскетболу та волейболу.

«Оскільки я є президентом федерації волейболу, легкої атлетики, ми долучаємось також і зі спортсменами, тобіж спортсмени міста Бердичева та громади активно беруть участь для збору коштів. Нещодавно також був проведений турнір на підтримку Збройних Сил України», — сказав секретар Бердичівської міської ради, партія «Слуга Народу» Богдан Коляда.

Коли ж ЗСУ почали активно звільняти українські території з-під російської окупації, депутати особисто почали їздити у деокуповані села та міста із гуманітарною допомогою. Так, відвідали уже частину Харківщини та Херсонщини.

«Було внутрішнє бажання підтримувати людей на деокупованих територіях. Тому спільно з депутатами, спільно з громадами та підприємцями міста ми організовували такі гуманітарні місії від нашої громади на деокуповані території. Ми дійсно зробили декілька поїздок, і я думаю, що ми на цьому зупинятися не будемо», — розповідає секретар Бердичівської міської ради, партія «Слуга Народу» Богдан Коляда.

Тим часом у Бердичеві секретар міської ради ініціював встановлення сонячних батарей на пішохідних переходах. Також фракцією «Слуга Народу» у Бердичівській міській раді було ініційовано виділення коштів на закупівлю генераторів для комунальних підприємств.

«Ми розуміємо, що критична інфраструктура має працювати безперервно. Тому дякую підтримці депутатів, колеги всі підтримали. Ми виділили кошти на придбання генераторів на наші насосні станції, КНСки, тому в цьому напрямку також працюємо», — зазначає секретар Бердичівської міської ради, партія «Слуга Народу» Богдан Коляда.

Й нещодавно під час засідання профільної комісії чиновники підтримали рішення компенсувати частину суми за генератори, які купують ОСББ для багатоповерхівок. Богдан Коляда зазначає, помітно змінилися потреби у громаді, особливо підтримки потребують переселенці, фокус допомоги нині зосереджений на це. Також у місті розгорнули 14 «Пунктів Незламності» для містян на випадок відключень електроенергії у місті. У міській раді зазначають, готуються і до нових поїздок на деокуповані території й обіцяють підтримувати Збройні Сили стільки скільки це буде потрібно.