Благодійний фонд BGV Геннадія Буткевича та Житомирська міська рада підписали меморандум про співпрацю (ВІДЕО)

Благодійний фонд BGV Геннадія Буткевича та Житомирська міська рада підписали двосторонній меморандум про партнерство.

Відповідно до меморандуму благодійний фонд Геннадія Буткевича власним коштом реалізує низку благодійних ініціатив у Житомирі. А саме: допоможе у підготовці та оснащенні пунктів Незламності на території обласного центру для підтримки населення у період війни, забезпечить частину таких пунктів польовими кухнями, буржуйками, наметами та продуктами харчування. Закупить потужні генератори для лікарень та пунктів незламності у місті, забезпечить продовольчу підтримку міста та його мешканців, реалізує проєкти, направлені на підтримку соціально незахищених верств населення, а також надасть допомогу військовим формуванням Житомирщини.

Співпраця між благодійним фондом та містом розпочалася давно. З початком широкомасштабного вторгнення, BGV активно підтримує громади Житомирщини: доставляє гуманітарну допомогу для населення, підтримує лікарні, роздає набори для новонароджених, продуктові набори, організовує подарунки дітям. І на сьогодні допомога від фонду продовжуєрозширюватися, говорить міський голова.

«Геннадій Владиславович Буткевич, він без всяких меморандумів вже багато років допомагає Житомирській області і зокрема Житомиру. І з початком війни цей фонд включився у допомогу гуманітарну, допомогу військову. Просто особисто знаю, яку кількість... це сотні, сотні безпілотників, тепловізорів було передано фондом для фронта», — каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Сьогодні, у межах першої офіційної співпраці, місто отримало допомогу у вигляді 10-ти бензинових генераторів та 12 -ти дизельних теплових гармат їх передають на пункти Незламності. Житомирщина є одним із головних фокусів роботи організації. І сьогоднішній меморандум лише підтверджує той факт, що ця робота продовжиться і буде системною, щоб оперативно реагувати на потреби міста і його мешканців, — наголосила представниця Благодійного Фонду BGV Поліна Алдошина.

«Міська рада в рамках цього меморандуму пише що їм саме необхідно, тому що в країні постійно змінюється ситуація і ми звичайно можемо щось планувати, але ці плани можуть дуже швидко змінюватися. І тому, станом на сьогодні, Житомирська міська рада нам сказала, що нам необхідно: 1, 2, 3, 4 ... щоб до облаштувати пункти Незламності і в рамках цього звернення ми взяли ці генератори, для обігріву пушки», — говорить представниця Благодійного Фонду BGV Поліна Алдошина.

Благодійники реагуватимуть на звернення від міської ради і спрямовуватимуть свою допомогу на підтримку соціально незахищених верств населення та інших гуманітарних проєктів.